velitakanen

Menevätkö verorahasi taivaalliseen cokikseen.

Helsingin piispa Teemu Laajasalo on nostettu tikunnokkaan Kallion seurakunnan luottokortin käytöstä. Kortilla on haettu taivaallisia nautintoja ostamalla muun muassa cokista.

Kun uskonnolliset tahot hyökkäävät asian esiin nostaneen Johanna Korhosen kimppuun, herää ajatus, että tämä on kirkon tapa. Jo edellinen Helsingin piispa Irja Askola vietti tyttöjen iltapäivää Juttutuvalla paistetun maksa, paistettujen muikkujen, yhdeksän viinilasillisen ja tuntemattomaksi jääneen naishenkilön kanssa.

Jos kyseessä onkin hiljaa hyväksytty tapa kirkkoherrojen ja piispojen ja kirkkoherrojen palkanlisäksi, ollaan myös veroteknisesti arveluttavalla alueella. Näin ainakin vaikuttaa, kun kaikki kirkon henkilöt hyssyttelevät asiaa.

Nyt kuitenkin ulkopuolinen taho on kutsuttu tutkimaan Laajasalon asiaa. Ilmeisenä tarkoituksena saada lausunto, jolla hiljennetään keskustelu asiasta.

Mielestäni myös verottajan olisi syytä tehdä kirkon hallintoon verotarkastus, ettei tällaisesta luottokortin käytöstä tule enää lisälaskua kirkollisveron maksajille.

Näin siis organisaatio, jonka pitäisi olla...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Selvää lienee, ettei kirkollinen valvonta ole ainakaan näissä tapauksissa kunnolla toiminut. Säädöksiä varmaan kannattaa täsmentää ja laittaa taloudellinen seuranta kuntoon.

Mielenkiintoinen piirre asiassa on, että Irja Askola toimi aivan samalla tavalla. Käsittääkseni tämän Laajasalon asian esille ottanut henkilö oli samassa luottamustehtävässä Askolankin aikana.
Jostain syystä asiaan ei silloin kirkon päättäjät puuttuneet. Onko sama asia toiselle sallittua, mutta jollekkin toiselle kiellettyä?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Tarkoitatko, ettei nytkään olisi saanut puuttua?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

En tietenkään tarkoita. Ihmettelen vain , että tuohon edeltäjän rahankäyttöön ei asian esille tuoja silloin puuttunut! Tietohan tuosta oli aikanaan julkinen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kyllä nämä sitten viimeisellä tuomiolla tasataan:) Helppoa on höynäyttää tyhmiä maksajia kirkossa, kunnissa ja valtiolla.

Toimituksen poiminnat