velitakanen

Demarit ei liho edes oppositiossa

Oppositio on yleensä hyvä paikka puolueelle, jos sillä on jotain annettavaa yhteiskunnalle. Erityisesti tästä on hyötynyt suurin oppositiopuolue. Nyt ei oikein siltä näytä. Syy siihen on SDP:n sisällä. Puolue on kuin haaksirikkoutunut vene aaltojen armoilla.

90- luvulla demarit nousivat oppositiossa yli 30 prosentin gallup- lukuihin. Nyt se kituuttaa kymmenen prosenttia alemmalla kannatustasolla. No, on miehissäkin eroa. Siis Rinteessä ja Lipposessa.

Hallitus on todellakin tehnyt kaikkensa auttaakseen SDP:n kannatuksen nousua. Tällä hallitustyöskentelyllä kannatuksen pitäisi olla jo lähellä 40 prosenttia.

Sinne se ei kuitenkaan nouse. Kiitos Antti Rinteen. Oikeastaan hyvää tulitukea hänelle antavat Eero Heinäluoma ja Antti Lindtman. Rinteen johdolla ja noiden kahden eduskunnassa antamalla tulituella puolue nolaa itsensä ja asiansa lähes päivittäin. Tämä kolmikko on jotenkin jumiutunut viime vuosisadalle.

Kun puolueen olisi löydettävä uusi itsensä ja uusia äänestäjiä, on puolueen nykyinen toiminta täysin väärää. Uuden luominen ei onnistu ilman henkilövaihdoksia. Eikä ratkaisu ole Timo Harakka tai Tytti Tuppurainen.

Mistä se uusi moderni johtaja sitten löytyisi. Uskaltaisiko joku puolueessa sanoa, että Antti Rinteen on tehtävä tilaa puoluejohtajan paikalle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

''Mistä se uusi moderni johtaja sitten löytyisi. Uskaltaisiko joku puolueessa sanoa, että Antti Rinteen on tehtävä tilaa puoluejohtajan paikalle.''

Demareita johtaa maan parhaat kyvyt. Ei ole parempia saatavana.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tutustukaa vaikkapa Wikipedian kautta kansanedustaja Ville Skinnarin (SDP) koulutukseen ja työuraan jos epäilette etteikö myös eduskunnasta kykyjä löydy.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Mutta, missä on Ville Skinnari. Ei ainakaan puoluejohdossa. Onko joku muu kuullut miehestä?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ville on SDP;n kolmas varapuheenjohtaja, Villen aika tulee vielä ja on suosikkini SDP;n seuraavaksi puheenjohtajaksi.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #4

Tuossa taitaa olla yksi demareiden ongelmista. Minäkään en politiikkaa seuraavana tiedä ketä muita Rinteen lisäksi kuuluu puoluejohtoon. Nyt tiedän, että Rinteen ja Marinin lisäksi ainakin Ville Skinnari.

Keskustan, Kokoomuksen ja Vihreiden puheenjohtajisto olisi tullut minultakin kuin kaupan hyllylttä. Rehula, Kurvinen, Kulmuni, Grahn-Laasonen, Häkkänen, Sankelo, Ohisalo, Liikanen, Halmeenmäki.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #4

#4
Ainakaan Villen isä Jouko ei saanut mitään aikaiseksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #7

Jouko Skinnari oli niitä harvoja kansanedustajia jotka nauttivat arvostusta yli puoluerajojen. Ei mikään suunpieksijä kuten vaikkapa Ben Z, tai Mauri Pekkarinen vaan esitti asiansa rauhallisesti ja selväsanaisesti arkumentoiden ja sellainen on myös poikansa Ville.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

"Rehula, Kurvinen, Kulmuni, Grahn-Laasonen, Häkkänen, Sankelo, Ohisalo, Liikanen, Halmeenmäki"

Siinäpä onkin edustava joukko todellisia älyn jättiläisiä!

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

#6
Kun silmiin katsoo, niin takaraivo näkyy.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Osaisin mainita neljälle noista etunimen. Sankelosta ja Halmeenmäestä kuulen nyt ensi kerran.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No näyttää kuitenkin galluppien perusteella siltä, että joko ykkönen tai kakkonen on sijoitus seuraavissa vaaleissa.

Eli hallitus kutsuu demareita. Minä en ole mikään demarigani, mutta silti toivon, että seuraavaksi saataisiin vasemmistojohtoinen hallitus.

Ne ketkä haluaa lisää vapaavalintaa, lisää leikkauksia ja veroalennuksia ylempiin tuloluokkiin, niin he äänestävät sitten kokoomusta.

Turha on sitten täällä blogeissa itkeä sotea, leipäjonoja ja leikkauksia.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Toisenlaiselta johdolla voisi paikkoja eduskuntaan tulla yli kuusikymmentä. Silloin olisi jo vara valita hallituskumppanit ihan oman mielen mukaan.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

"Moderni" puoluejohtaja löytyisi varmaan kokoomuslaisuutta kannattavasta? Mutta sittenhän ei SDP ei olisi enää vasemmistopuolue, vaan oikeistolaisen kokoomuksen "käsikassara". Kyllä kansalaisyhteiskunta tarvitsee myös vasemmistolaisuutta vastapainona näkemyksineen oikeistolle.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Elina Lepomäki on varmaan pian käytettävissä SDP:n puheenjohtajaksi. Voisi olettaa, että hän on vaalien jälkeen entinen kansanedustaja ainakin Kokoomuksen kannalta.

Jos katsoo Antti Rinteen entisiä toimia, niin mitä hän on saanut niissä aikaan. Pron puheenjohtajana hän järjesti kymmenittäin, ellei sadoittain laittomia lakkoja. Lakoista tuomittujen hyvityssakkojen määrä on mittava. Täytyy ihmetellä miten tuolla taustalla valittiin puheenjohtajaksi, kun on osoittanut tahallista piittaamattomuutta lakien ja sopimusten noudattamiseen.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Lepomäki voi tietysti olla huono politikko kokoomukselle, liian fiksu ja paljon omia näkemyksiä. Talouskin taitaa olla kunnossa jossa ei ole tarvetta maantapaan.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen Vastaus kommenttiin #14

Sopii hyvin SDP:n historiaan. Tausta työelämässä pankeissa, kuten Mauno Koivistolla ja Ulf Sundqvistilla. Fiksuudesta en ole ihan samaa mieltä. Kyllä se kaikissa yhteisöissä on niin, että jos on eri mieltä lähes yksin toisten kanssa, niin silloin on parasta lähteä tai sitten pistetään lähtemään. On sitten tämä enemmistö oikeassa tai väärässä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset