velitakanen

Uusi Suomi hyväksyy dosentin valheet??

Otsikossa on kaksi kysymysmerkkiä, koska se näyttää tässä lehdessä  poistavan kirjoittajan ja päätoimittajan vastuun.

Näin ainakin näyttää olevan, kun lukee dosentti Luukkasen eilistä blogia, joka oli otsikoitu: ”Arhinmäki pahoinpiteli kansanedustajan?” Koska kirjoitus saa yhä edelleen olla Puheenvuorossa, siunaa lehti ja sen päätoimittaja tällaisen kirjoittamisen.

Viime aikoina on puhuttu paljon vastuullisesta mediasta. Päätoimittajat ovat julkaisseet oman kannanottonsa median roolista. Seisooko Uuden Suomen päätoimittaja muiden päätoimittajien rinnalla? Vai haluaako hän Puheenvuoron olevan erilaisten vihjailevien valheiden kasvualusta?

Nyt herääkin kysymys, onko Uusi Suomi oikea vai valemedia. Luukkasen blogi oli täynnä valheita, jotka osittain oli puettu vihjailujen muotoon. Luukkanen poisti ison osan oikaisevia kommentteja ja bannasi kirjoittajia.

Jos lehdelle on tarpeellista saada mahdollisimman paljon klikkauksia ja kommentteja, on siihen muitakin mahdollisuuksia kuin sallia täysin valheellista ja vääristävää kirjoittelua.

Tässä tapauksessa Uusi Suomi näyttää lähteneen linjalle, jolta ei paluuta ole.

Tämän blogin otsikko on yhtä totta kuin Luukkasen blogin otsikko!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari

En usko, että sivistysporvari Niklas Herlinin aikakauden Puheenvuorossa Luukkasen kirjoitus notkuisi. Tilanne on nyt toinen. Alma haluaa tulosta. Luukkasen harhat tallennettiin myös Usarin uutisjuttuun peruskentän kommenttina tapahtumien kulkuun.

Hassu media tämä Uusi Suomi nykyään. Päätoimittaja Huusko on maamme hallituksen uskollinen pikku puudeli. Ei se mitään, parempi että kanta näkyy. Sen verran cojonesia kaipailisin, että harhaisimmat Puheenvuorot vanhaan malliin siivottaisiin. Mutta se ei liene Alman etu joten harhoista tehdään mieluummin uutisjuttu.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Mikä on totta mikä valhetta, kun on sana sanaa vastaan.
Jos tässä jotain voi epäillä taustavaikuttimeksi niin sitä negatiivista julkisuutta jota Persut on saaneet Hakkaraisen pikkujoulusekoiluista. Että tavalla tai toisella pitää näyttää, että kyllä ne toisetkin.
Tämmöisestä nokkimisesta tulee sinänsä omat kouluajat mieleen, kun yksi yritti salata pahantekonsa ja sitten perään toinen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#2
Mikä on totta mikä valhetta, kun on sana sanaa vastaan.
.............

Kyllä siitä on aivan selkeä video olemassa. Siitä selviää totuus jos vain omat harhat antavat myöten.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

"Hyvä veli", Veli Takanen.
Nyt taisit ottaa "dosentin" tekstin aivan liian tosissaan. Minä tulkitsin sen - ja nimenomaan otsikon - piruiluksi iltapäivlehtien tavalle otsikoida ja suurennella tuollaisia asioita - pienempikin kosketus näinä mielensäpaihoittajien aikoina on tulkittu pahoinpitelyksi, etenkin ?-merkillä.

Saattoi siinä ola piruilua sillekin, että kyllähän tuo - jos tilanne olisi ollut toisin päin - olisi ollut vielä suurempi "uutinen". Ehkä, Veli, unohdit myös, että "dosentilla" on aikapaljon huumoria teksteissä.

Juuri luin Ilta Sanomia ja siellä ko. "pahoinpitely" oli noteerattu aukeaman jutuksi - siis noteerattu aukeaman kokoiseksi!!??

Videohan kertoo selkeää kieltä, että Arhinmäki menetti malttinsa. Hän rauhoittui vasta, kun joku nainen (en tuntenut) tuli sivulta ja tyynnytteli. Vasta tuolloin Arhinmäki sai tunteensa tasapainoon.

Tuollaisia juttuja iltap.lehdet tarvitsevat.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Tuollaista se on, kun aamukrapulassa tänne kirjoittaa.

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari

@17 aa kato vanha "se oli huumoria" selitys! Mites ne jakamasi kirjoituskiellot ja persuversumin yksimielisyys sopii tähän selitykseen?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Voisitko kertoa, miksi poistit asiallisen kommenttini ja bannasit minut? Jos ei kestä tuolla tasolla asiallista keskustelua omassa blogissaan, on syytä katsoa peiliin ja kysyä mikä mättää.

Kyllä minä ymmärrän, että tapasi kirjoittaa tuolla tavalla on harkittua ja tavoitehakuista vääristelyä. Moni ei kuitenkaan ymmärrä.

Ei kirjoitus ollut mitään irvailua iltapäivälehdille. Se oli persuinnostuksessa tehty ja Meren Facepäivitykseen perustuva.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #23

Minun kommenttejani hän ei poistanut, vaikken missään kohtaa ollut samaa mieltä Luukkasen kanssa, enkä ajatellut hänen blogitekstiään hirtehishuumorina. Lieneekö syynä kommenttiesi poistoon hyvä Veli, jokin muu kuin kommenttiesi asiasisältö?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #44

Somessa moni on kertonut kirjoittaneensa Luukkasen blogiin, julkaisseet kirjoitustensa sisällön jne..
Luukkanen on blokannut kirjoittajia, jotka ovat jollakin tavalla tehneet Luukkaselle kiperiä kysymyksiä.
Tällä ei ole mitään tekemistä huumorin kanssa vaan nyt Luukkanen yrittää mennä sen taakse.

Henry

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #23

Bannaaminen on sellainen huumorin alalaji, joka ei aukene kuin Tosi-Persulle.

Jyrki Tikkakoski

Etkö ole Veli Takanen huomannut kaikkien valtamedioiden käyttävän samaa otsikointi tyyliä? Myös ylekin on sortunut siihen ja kyllä se dosentin otsikko on täysin ymmärrettävissä yhdeksi kannanotoksi mediaa kohtaan.
Sinällään itse ko. tapauksessa on myös se sana "väkivalta" on suora viitaus valtamediaan. Kaikki toki näki videolta ettei Paavo vihan hallintansa menettäneenä koskenut kuin kämmenselällä Meriin. Kenties jossain vaiheessa oli myös sormella tökkääminen, mutta sitä ei ainakaan selkeästi näkynyt.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Sen verran pitää tietää, ettei otsikkoon kuulu välimerkkiä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #10

Siksihän minäkin niitä käytin, jopa kaksin kappalein! ;)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Minusta on vaan reilua, että dosentti pääsee näin itse tuhoamaan uskottavuutensa poliitikkona. Toki joku persahtava vieläkin diggaa, mutta kaikkihan ei tajua ikinä missä mennään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Näinhän se lienee. Vähiin käyvät lukijat selkääntaputtelijoita lukuunottamatta. Tosin se nyt ei ole vahinko kenenkään kannalta.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Mutta hyvä Börje, minä olen joskus yhtä mieltä Luukkasen kanssa, toisinaan yhtä mieltä sinun kanssasi jne. Minun mielestäni asioiden pitää riidellä keskenään, ei ihmisten.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Dosentti kirjoittaa joskus oman tutkimusalueensa asioista fiksuja ja kansantajuisia blogeja. Sitten kun sama kirjoittaja vaihtaa persulasit päähän, niin tuloksena on tätä arvostelukyvytöntä ja myötähäpeää tuottavaa propagandaa. Politiikassa ei jatkoon.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Sen verran pitää.... vaikka tämä nyt on ihan huumori aiheita.... niin kyllä kysymysmerkki (?) on hyvin yleinen otsikossa. Erityisesti sitä viljelevät iltapäivälehdet, mutta myös HS käyttää.
Eritysesti Iltap. lehdet käyttävät usein väittämää otsikkona - se herättää mielenkiintoa - ja sitten vesittävät väittämänsä kysymysmerkillä. Jopa mm. Huusko on käyttänyt tuota otsikointitapaa täällä.
Tämä tästä (=;

VT, vastasit edelliseen kommenttiini näin: "Tuollaista se on, kun aamukrapulassa tänne kirjoittaa."
Korjaus, heh: Oli jo iltapäivä pitkällä. Mutta ettäkö krapulassa? Kyllä. En vain muista oliko tuo autaallinen olotila vuosi, kaksi vai peräti viisi vuotta sitten. Aika lentää kuin Jumbojetti.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Krapulassa oli samanlaista "vitsailua" kuin dosentilla omassa blogissaan. Se on juuri sitä, mitä itse pidät hyvänä journalismina.

Itse Luukkaisen blogi voisi vielä jotenkin mennä ajattelumaailmasi mukaan, mutta dosentin jatkokommentit, poistetut vastakommentit ja bannaaminen todistavat jotain ihan muuta.

Toisaalta, jos persujen koulutukseltaan terävin kärki on tuon tasoista, mitä puolueesta muuten voi odottaa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Huumorintajuinen ihminen ei bannaa muita keskustelijoita blogistaan, kuin patologista häiriköitä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Kyllä jonkinlainen tasapainoton olotila näyttää olevan, kun hymiökin on ylösalaisin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Loistava kirjoitus.

Minäkin vähän ihmettelen miten tänne voi kirjoittaa mitä tahansa valheita ja rasistisia juttuja. Tästä foorumistahan on tullut ihan persujen leikkikenttä.

Jyrki Tikkakoski

Ahaa. Oletko ollut kauan jäsenenä?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Komppaan Juhaa ja olen kirjoitellut tänne vuodesta kivi ja keppi (2008).

Henry

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Älkääs nyt viitsikö. Luukkasen avaushan poiki hyvän keskustelun, jossa persujen kannan naurettavuus osoitettiin. En minä ainakaan halua poistettavaksi ketjua, jossa on omia hyviä kommenttejani.

Tämä on blogialusta. Tarpeettomimpia avauksia ovat ne, joissa vaaditaan poistettavaksi joidenkuiden toisten avauksia.

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari

@7 @15 @18

Ootte kyllä varttuneiksi miehiksi todella idealistisia. Hyvä keskustelu, Luukkosen argumenttien kumoaminen jne. ei päde persuversumissa. Luukkonen tässä vaan vahvisti asemiaan omiensa parissa. Mitä kovemmat harhat sitä suurempi kannatus.

Joo sinänsä vahinko pieni, kun saarnaa jo käännytetyille. Mutta näitä Suomen uutisia, MV-lehtiä ja Homma-forumeita on jo ihan riittävästi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

En minä elä pienenevässä persuversumissa. Vahvistelkoot siellä asemiaan keskenään ihan rauhassa.

Antero Koski Vastaus kommenttiin #38

Vaikka asia ei varsinaisesti aiheeseen liity, niin eikö se ollut PS ja vihreät mitkä olivat väkimäärää eniten kasvattaneet?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#15
En minä ainakaan halua poistettavaksi ketjua, jossa on omia hyviä kommenttejani.
..............

Minut taas on jo 10 eri henkilöä bannannut blogeistaan joten voin vain sivusta seurata kun persut kertoilevat juttujaan. Joten tarkoitin tätäkin kun puhuin persujen leikkikentästä. He kun eivät päästä muita leikkeihinsä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän tuossa mitään kiellettävää ole, kirjoittaja siinä osoittaa itsestään sen mikä on kaikkien ihan hyvä nähdä.

Uskottavuus siinä sitten katoaa, kun levittelee kaikenmoista totena.

Iltapäivälehdillä on sama tapa, mutta ne jutut ovat kasvottomia, ja niillä sitten koetetaan lehteä myydä.

Tuon kirjoittaja tuskin ainakaan arvostustana ja luotettavuuttansa tuollaisilla jutuilla nostaa, mutta se on sitten ihan hänen oma valintansa.

Antero Koski

Taitaa olla nyt vertauskuvallisen sanonnan paikka; pata kattilaa soimaa.
Kaikki kirjoittajat antavat kuvan itsestään. Sain kuitenkin kuvan dosentin kirjoituksesta, että siinä on paikoin kieli poskessa kommentteja sekä otsikkokin viittaa voimakkaasti valtamedian otsikko ylilyönteihin. Varma ei tietysti voi olla, mutta kun dosentin aiempia kirjoituksia lukee, niin kuva sarkasmista korostuu.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

minä otin blogistani pois kaikki naisia halventavat kommentit. Mutta onneksi kaikki sielä bannatut ovat nyt sitten voineet kokoontua sananvapauden merkeissä tänne. Se on fantastista)))

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Oliko siellä naisia halveksuvia kommentteja? En missään vaiheessa havainnut yhtäkään.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

#22
Luukkanen poisti ensimmäisen kommenttini, muttei kahta sitä seuraavaa, jotka kirjoitin asiallisemmalla sävyllä. Uskon että hänen tarkoituksensa on ollut aivan hyvä. Yhtä kaikki, ei tuo haitannut minua lainkaan.

Apropoo, ehket havainnut naisia loukkaavia kommentteja koska Arto ehti poistaa niistä useimmat (kaikki?) ennenkuin päivitit sivun...

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Dosentti jatkaa valehtelua!

Minun kommennttini oli: "Kysymysmerkki otsikon perässä ei auta. Luukkasen luotettavuus on täman jälkeen nolla."

Missä tuossa halvennetaan naista?

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari

@25 ehkä persuversumin asukkina Luukkanen luki viestisi niin, että "painu ämmä ostamaan hamekangasta"? Kyseenalaistamalla Luukkasen luotettavuutta saatoit loukata hänen haurasta miehistä kunniaansa, ehkä jopa seksuaali-identiteettiä?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jos tuollainen kommentti on poistettu, ymmärrän tietenkin tuohtumisen, mutta ei tässä nyt Uusi Suomi valheita siunaa. Blogisteilla on oikeus poistaa kommentteja.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #39

#39
Blogisteilla on oikeus poistaa kommentteja.

..............

Milestäni tämä on virhe. Fanaatkot jotka eivät siedä eriäviä mielipiteitä eivät anna muiden kirjoittaa blogeihinsa. Vuoropuhelua ei synny. Ja se olisi minusta kaikista tärkeintä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #43

Haluaisitko sinä vuoropuhelua fanaatikkojen kanssa? Ikävä kyllä tämä on määritelmänomaisesti mahdotonta.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #47

#47
Olen huomannut saman.

Mutta jos tällä foorumilla poistettaisiin blogisteilta oikeus bannata kommentoijia, ainakin he joutuisivat pakostakin kuulemaan muidenkin mielipiteitä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #43

Blog on lyhenne termistä weblog, verkkopäiväkirjä. Kukaan ei voi kirjoittaa toisen blogiin. Kommentoida voi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #50

#50

Kiitos tärkeästä huomiosta.

Korjasin virheeni samoin tein.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Halvensithan dosentti Luukkasta.

EDIT: Ei sittenkään. Nythän oma kommenttini halvensi naisia.
Dosentti Luukkasen harrastaman raukkamaisuuden kytkeminen naisiin on ehdottomasti naisia halventavaa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Arto,

lapsellinen, epätieteellinen, yksipuoleinen, tarkotushakuinen, asiaton, etc. melskailuusi täällä - ei ainut mukaleikittelyn varjolla! - kuin naapurin yksipuoleisessa pravdassa - valitan!

"Vihastunut olen suoraan sanoen tähän AlfaTV-dosenttiin, hänen epätieteellisyyteensä, eli ns. vakuuttavuuteen ja uskottavuuteensa jo monessakin eri blogissaan ... - lieneepä jopa syynä p. m. Juha Sipilän närkästykseenkin "kaikenmaailman dosentit" ja sen yleistyksen taas aiheuttamaan takapakkiin vähän kaikkialle tunnetuin, varsin negatiivisin seurauksin... Ilkka Hyttinen / http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/kayttaja/ilkkahyttinen " 

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari

Mitä mieltä päivystävä desantti(?) Luukkanen on puoluetoverinsa Hakkaraisen kommenteista, kuinka seksuaalinen ahdistelu on hömppää? Ootko ollut Teuvoon yhteydessä ja vaatinut eroa? Ai niin, huumoriahan se sun blogisi vaan olikin ja itse asiassa tykkäät itsekin vähän ahdistella?

– Jos joutuu (seksuaalisen ahdistelun kohteeksi), niin mitä siitä välittämään. Eihän siitä jälkeä jää, Teuvo täräytti hymyillen ja hohotti makeasti päälle.

https://www.seiska.fi/Uutiset/Kansanedustaja-Teuvo...

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän pikkujouluissa viime viikolla Hakkarainen kävi tuumasta toimeen ja suuteli väkisin kansanedustajakollegaansa Veera Ruohoa (kok), joka aikoo tehdä ahdistelusta rikosilmoituksen.

http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201712192200616679...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Harri,

Veera Ruoho kertoo tehneensä rikosilmoituksen Teuvo Hakkaraisesta:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005495757.html

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Jos Arhinmäellä on ongelmia itseilmaisun ja käsiem heiluttelun kanssa voi hän keskustella aiheesta vaikka minun kanssa eikä tarvitse koittaa kommunikoida Arhinmäen tavalla, Arhinmäen kykyjen rajoissa, perussuomalaisten naisedustajien kanssa.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Blogini ei liity Arhinmäkeen. Pysy asiassa, kun kommentoit!

Miksi haluat viedä keskustelun toiseen aiheeseen?

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Kun dosentti Luukkanen kirjoittaa alansa aihepiiristä, hän tuottaa hyvää tekstiä.

Kun dosentti Luukkanen kirjoittaa muusta, kuten eilen, persu(ks)ille menee.

Mitä dosentteihin yleensä tulee, arvostan oppineisuutta ja oppineita, he ovat omalta osaltaan maamme tulevaisuus. Siksi ns. kaiken maailman dosentteja ei tarvita.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Objektiivisuus on tutkijoille tärkeää, ja se, että osaa eritellä omat mielipiteet siitä, mitä on oikeasti tapahtunut.

Kaikki korkeasti koulutetut ja ns. asiantuntijat eivät aina ikävä kyllä tähän pysty.

Edelleen on erittäin hieno asia, että kyseinen kirjoitus on kirjoitettu, siitä näkyy se todellinen kirjoittajan taso ja suhatutuminen valheellisiin väitteisiin.

Silloin kun oma poliittinen suuntaus hämärtää näkökyvyn, niin silloin on kirjoittajan uskottavuus nollassa.

Surullisinta asiassa on se, että vieläkään ei kirjoittaja näe mitään väärää tai valheellista omassa tekstissään.

Tämä tapaus osoittaa varmasti sen, että perussuomalaisten totuus ja normaali on kyllä täysin poikkeavaa.

Käyttäjän teppoovaskainen kuva
Teppo Ovaskainen

Hei, tuo kyseinen kirjoitus oli hyvin provosoivasti otsikoitu rajatapaus, jonka annettiin sivuilla olla, koska kirjoittaja hieman päivitti näkemyksiään myöhemmin ja koska blogiin ja blogaajan tulkintoihin kohdistunut kritiikki nousi hyvin voimakkaasti esiin keskustelussa blogin alla ja myös muissa blogeissa.
Teppo / US

Käyttäjän HarriMulari kuva
Harri Mulari

@33 sinänsä ok, mutta kun Luukkanen joukkobannasi kriittisiä kommentoijia, vaikka osan kommenteista jättikin näkyville. Puhtaasta propagandasta siis kyse ja onko Puheenvuoro oikea alusta sille?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Voi, voi .... täsmällisyys on hyvä, mutta suurpiirteisyydellä mennään eteenpäin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Yleisellä tasolla voi todeta, että televisioon ei kannata mennä antamaan lausuntoja alkoholin vaikutuksen alaisena.

Sama koskee blogikirjoitusten laatimista ja niihin kommentointia.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Harmi, juttua tulee niin paljon paremmin kun on pienessä hönössä. Tosin tarkoitat tässä varmaan juttujen laatua? Hmm.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Olihan se vähintään henkinen pahoinpitely!

"Laissa kielletään pahoinpitely fyysisen eli ruumiillisen väkivallan sekä psyykkisen eli henkisen väkivallan seurauksena"

Sitä on vaan hankalampi tunnistaa..

Toimituksen poiminnat