velitakanen

Onneksi on Antti Rinne

Mitä meillä nyt gallupit näyttäisivätkään, jos ei olisi Antti Rinnettä. Demareiden johtajan ansiosta hallitus saa tehdä lähes mitä tahansa ja siitä huolimatta demareiden kannatus ei nouse.

Eikä kysymys oikeataan ole edes siitä, mitä Antti Rinne sanoo, vaan siitä, miten hän sen sanoo. Hyvä esimerkki oli synnytystalkoot. Matala syntyvyys on alue, josta on syytä olla huolissaan, mutta ei sillä tavalla kuin Rinne sen esitti.

Valistunut arvaus voisi olla, että, mikäli Jutta Urpilainen olisi jatkanut puheenjohtajana, demareiden kannatus olisi nyt 30 % luokkaa. Toisaalta jonkun nykyisistä varapuheenjohtajista avulla se voisi olla vielä korkeampi. Jutan tilataksissa vain oli väärät henkilöt.

Ilman Antti Rinnettä demarit voittaisivat tulevat eduskuntavaalit aivan pystyyn ja voisivat saada jopa yli kuusikymmentä paikkaa eduskuntaan.

Vaalien jälkeen ne niukasti ulos eduskunnasta jääneet demarit voivat vain kiristellä hampaitaan ja ajatella, että minäkin olisin mennyt läpi, ellei Antti Rinne olisi ollut puoluejohtaja. Missä muussa puolueessa puheenjohtaja on suurin este oman puolueen ehdokkaan läpumenolle!

Onneksi meille muille  - on olemassa Antti Rinne!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Entä Keskusta? Kuka muu voisi olla Sipilää suurempi syyllinen kannatuksen laskuun?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Kysymys kuuluukin, miksei demareiden kannatus nouse?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Valistunut arvaus voisi olla, että, mikäli Jutta Urpilainen olisi jatkanut puheenjohtajana, demareiden kannatus olisi nyt 30 % luokkaa. "

Oma enemmän tahi vähemmän valistunut arvaukseni on että kannatus olisi luokassa 8-15%. Jutan tahdilla demarit menivät koko ajan alemmas ja alemmas. Olisi lopettanut demareiden menon nopeammin kuin nyt tapahtuu. Keski-ikä demareiden kannattajissa on tunnetun vanhaa, joten tämä nykyinen suosio osoittaa vain vaihtoehtojen surkeuden Suomessa - suuren osan ollessa äänestämättä ketään. Rinne itse asiassa pelasti demarit vähäksi aikaa kaikella jäykkyydellään - osa itse asiassa pitää tuollaisesta jäykästä tyylistä. Lipponenkin pärjäsi demareissa vähän yhtä höpsöllä tavalla. Ei se kestävä tapa ole, mutta voi sillä vielä demareiden viimeisen vaalivoiton ottaa (mahdollisesti). Seuraava hallitus huolestuttaa yhtä paljon kuin nykyinenkin. Tuntuma on että on vain huonoja ja vielä huonompia vaihtoehtoja.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tämän aamuisissa YLE:n uutisissa kerrottiin, että työllisyysaste kasvaa kohisten ja enemmän, kuin koskaan aiemmin ja jopa yli 55-vuotiaatkin ovat alkaneet saada töitä. Yritykset investoivat ja uusia työpaikkoja syntyy nyt nopeaan tahtiin.

Hallituksen lupaus 72 % työllisyysasteesta toteutuu reilusti jo tänä vuonna Työvoimaministeriön korkean virkamiehen mukaan.

Ja silti demareiden kannatus kasvaa edelleen puolueen ollen jo maan suurin.
Tätä kansaa ei vain voi älyllisesti ymmärtää lainkaan.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Työllisyydellä ei oikeastaan ole mitään tekemistä sen kanssa, kuka mitäkin puoluetta äänestää. Jos muutama kymmenentuhatta ihmistä saa töitä, ne eivät vaikuta vaalien lopputulokseen mitään.

Hallitus on aina huono ja oppositiossa jopa demareiden pitäisi kasvaa paljon enemmän kuin miltä nyt näyttää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tämän aamuisissa YLE:n uutisissa kerrottiin, että työllisyysaste kasvaa kohisten"

Ei kaikkiin uutisiin kannata uskoa. Tilastokikkailulla minä pystyisin osoittamaan ettei Suomessa ole yhtään työtöntä. Työllisyydessä on merkityksellistä pystyykö sillä maksamaan elinkulunsa ja vieläpä maksamaan veroja. Suomesta on hävinnyt lähinnä keskituloisten työpaikat ja tilalle on tullut halpaa pätkätyötä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Palkkasumman kasvu ei tue väitettäsi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Se nyt vaan on mennyttä maailmaa, että mikään puolue saisi kolmenkymmenen prosentin kannatuksia, oli oppositiossa tai ei. Kun kokoomus ja kepu ovat samassa hallituksessa, se pääsääntöisesti laskee kepun kannatusta paljon enemmän kuin kokoomuksen. Porvaripolitiikka ei sovi läheskään niin hyvin monille kepulaisille kuin sopii kokoomuslaisille.

Toimituksen poiminnat