velitakanen

Ylen päätoimittaja uhkasi Harakkaa

"Pääsit muuten juuri listaukseen, kuinka poliitikko painostaa Yleisradiota journalistisissa ratkaisuissa." Noin kirjoitti YLEn päätoimittaja Jouko Jokinen Timo Harakan twiittiin. Twiitti sisältää selvän uhkauksen.

”Koen Timo Harakan toiminnan erittäin voimakkaaksi yritykseksi vaikuttaa Ylen journalismiin”, päätoimittaja Jouko Jokinen kommentoi. Harakka oli julkisesti twiitissäänn kysynyt Jokiselta kokiko YLE Jasper Pääkkösen elokuvaroolin olleen tärkeämpi asia puoli yhdelsän YLEn pääuutisissa kuin pääkaupunkiseudun kuntien kannanotto soteen.

Näyttää siltä, että Jokinen ymmärtää väärin sen, saako kansanedustaja julkisesti arvostella YLEn toimintaa. Olisi suorastaan demokratian vastaista, jos arvostelu ei olisi sallittu. Jokinen, se sama mies, jonko mielestä eduskunnassa puhetta johtaa puhehenkilö, on mitä ilmeisimmin väärässä tehtävässä.

Jos Jokiselta tuollaisesta asiasta tulee löysät housuihin, miten hän mahtaa pärjätä tositilanteessa, kun Juha Sipilä saa taas yöllisen inspiraation lähestyä kahdenvälisisslllä ei niin julkisilla sähköposteilla päätoimittajaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän ristojkoivula kuva
Risto Koivula

YLE on nimenomaan eduskunnan alainen, ja Eduskunta ja presidentti ovat Haagissa vastuussa sen puoskariohjelmista, joissa mm. alvariinsa väärennetään lääketiedettä, vaietaan esimerkiksi oikeasta neurofysiologiasta.

Harakka on pieru mieheksi hänkin.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2017/04/jihuu-...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2018/02/miksi-...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/11/yle-to...

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/dal...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/09/tietee...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Haluaisitko avata, mikä twiitin sisältämä uhkaus on?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

"Pääsit juuri listalle...". Tuohan on kuin Stasissa ennen vanhaan. Miksi Jokinen muuten noin sanoisi, jos ei lapsellisesti uhkauksena.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Kuolen nauruun," vastasi Harakka tuohon ylimieliseen tyyliinsä. Harakka painosti ja sai ihan aiheellisen näpäytyksen.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Niin, jos Yle tekee jutun siitä, miten poliitikot pyrkivät vaikuttamaan yhtiön toimitukselliseen työhön, niin Harakka saanee kaipaamaansa julkisuutta itselleen ja viestilleen.

Käyttäjän ristojkoivula kuva
Risto Koivula

Se on tavallista hölynpölytoimittajien välistä nokkapokkaa.

Ne kyttää virkoja, ja Jokinen on nyt sitten saanutkin.

Tietysti tuo oli juuri sitä, mitä hallitus ja eduskunnan niukka enemmistö siltä odottavatkin.

Demareissa Harakka, joka on fanaattinen EU-federalisti, saa tehdäkseen kaikki raflaavat kysymykset ja aloitteet.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jokinen näkyy siirtyneen toiseen ääripäähän mitä YLE-poliitikot -suhteeseen tulee, kun vertaa häntä edeltäjäänsä Atte Jääskeläiseen, joka huseerasi avoimesti hallituksen äänitorvena. Tosin Jokinen tässä hyökkää opposition edustajan kimppuun, joka kritisoi YLEä ja Jokista hallituksen nuoleskelusta niin ikään.

Nuoleskelusta kertoo se, että kaikkien muiden medioiden ykkösuutisesta, joka oli sote- ja hallituskriittinen, Yle ei pukahtanutkaan.

Jokinen pyöräyttää oman nuoleskelunsa keittiön kautta, ja taitaa kuvitella ettemme me, Ylen omistajat, siksi edes huomaisi että mikään Yle-uutistoiminnassa ei ole muuttunut Jääskeläisen katastrofiajoista.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tuota... Harakan SDP haluaisi kiristää varotusta entisestään, eikä puolueella ole tarjota mitään toimivaa ratkaisua terveydehoidon -saati sitten Soten - turvaamiseksi maassa jota kuinkin tasapuolisesti.

Perusterveydehuoltoon on välttämätöntä saada kilpailua ja valinnanvapautta, mutta Harakan unelmana on DDR - systeemin jatkaminen hamaan tulevaisuuteen.

Uskottavan journalismin ei ole hyvä nostaa Harakan kaltaisia satusetiä kepin nokkaan muuttaakseen populismin ns. uskottavaksi valtakunnallisen verovaroin maksetun uutisoinnin kautta.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Miten yksittäinen kansanedustaja voi painostaa Ylen tapaista valtion laitosta? Painostajalla pitäisi olla jokin konkreettinen keino, jolla voi toteuttaa painostuksensa. Yle ei ole mitenkään riippuvainen yhdestä Harakasta.

Yle yrittää näköjään päästä näin kritiikistä eroon. Enemmän harkintaa Ylen johtoportaaseen.

Pääministerin taannoinen Ylen viestipommitus oli jo toista luokkaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset