velitakanen

Väyrynen pelastaa maaseudun

Siitä Keskustapuolueesta, joka ajoi vähäväkisten, maanviljelijöiden ja maaseudun asiaa, ei ole jäljellä muuta kuin Seppo Kääriäinen nyt, kun Paavo Väyrynen lähti pois puolueesta. Oli sen oltava melkoinen nöyryytys, kun puolueen kunniapuheenjohtaja näki puolueen muuttuneen niin paljon, ettei hän enää voinut kuulua siihen.

On varsin yllättävää, ettei puolueen perinteinen kenttäväki vielä ole ymmärtänyt, minne puolue on mennyt ja minne se meno tulevaisuudessa vie. Täälläkin muutama puolueen uskollinen soturi puolustaa pääministerin tekoja niin kuin ne olisivat keskustalaisia tekoja. Ei, ei niillä ole mitään tekemistä perinteisen keskustalaisuuden kanssa.

Maakuntauudistus on viimeinen puhallus, minkä maaseutukunnat saavat kokea. Se on todella ovela malli tyhjentää loppukin maaseutu. Tuo malli on vihon viimeinen tapa tehdä kuntien pakkoliitokset toisella nimellä. Kuinka moni kentällä ymmärtää, että maakuntauudistuksessa on kysymys ainoastaan Sipilän tavasta tehdä pakkoliitokset.

Se, että Sipilä valehtelee silmääkään räpäyttämättä, näyttää menevän kannattajille läpi sen suurempaa kritiikkiä aiheuttamatta. Milloin valehteleminen on kuulunut keskustalaisuuteen. Ehkä joskus on totuutta kierretty, mutta ei tuolla tavalla suoraan koko ajan valehdeltu ole koskaan. Ehkä se sitten on liberaalia keskustalaisuutta.

Todella kaukana ollaan ajasta, jolloin puolue oli kuin se kuuluisa aitanpolulla asteleva emäntä. Pulska, aavistuksen punainen ja aidosti iloinen. Nyt vain odotetaan käveleekö se emäntä Väyrysen mukana pois Keskustasta. Väyrysen paluu eduskuntaan saattaa pelastaa koko maaseudun elinkelpoisuuden, kun muutama edustaja nykyisistä hallituspuolueista saadaan vielä äänestämään uudistusta vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän ArtoLhteel kuva
Arto Lähteelä

Noin juuri maakunta uudistus on isku maaseudulle.
Sitä vielä tukee Sote, joka vie lähipalvelut keskuksiin.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Olet oikeassa, mutta, miksi ne oikeat keskustalaiset ovat hiljaa asiasta. Edes piirien tasolla ei uskalleta ottaa kantaa asiaan. Ovatkohan edustajat Pekkarinen, Anttila, Kääriäinen jne. heittäneet jo pyyhkeen kehään?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kun olen tässä katsellut Etuovelta halvalla myynnissä olevia asuntoja, on tullut selväksi maaseudun laaja tuho. Se on joka tapauksessa tapahtunut KePun määrätessä tahdin useimmissa pitäjissä ja pitkälti myös maaseutuun liittyvässä valtakunnan politiikassa.

Miten Kepu tuhosi maaseudun? Tämä on laaja kysymys, joka ei koske Muuramea. Eräs selitys on, että maaseudun työpaikat olivat liian paljon sidottuja alata vähenevän työvoimatarpeen maatalouteen, mm. siten, että maatalouden sivuelinkeinona sai helpommin yrityksen pystyyn kuin terveeltä pohjalta ponnistaen. Asutuksen supistuminen myötävaikutti palvelutyyppisten liikkeiden häviämiseen jne.

Miltei tyypillisesti liitoskuntien heikompien osapuolien kirkonkylät ovat palveluista autioituneita. Toki siinä on talouden lainalaisuudetkin olleet mukana vaikuttamassa, mutta myös autiottava politiikka. Siitä kansa saa kiittää Kepua.

Käyttäjän lentonenhenri kuva
Henri Lentonen

Ei kiinnosta myöskään Väyrystä auttaa maalaisia. Tässä meinaan olisi käsittääkseni ainoa suunnitelma miten pelastaa pientilalliset konkurssilta. On tiedotettu myös Väyrystä & tiimiään, kuten kaikkia muitakin puolueita.

Näyttäisivät siinä mielessä olevan yhtämieltä asioista kaikki, että mitään ei haluta ratkaista mutta puhutaan vaan.

Kehittämälläni tekniikalla voidaan lanta/biojäte kierrättää helposti ja energiatehokkaasti, suoraan takaisin eläinten ruoaksi tai kasveille peltoon ravinteeksi.

Ongelma on se, että ei täällä kukaan halua ratkaisuja, epäilen että sinäkään Veli Takanen. Esityksen voi lukea blogistani jos haluat todistaa minut vääräksi:

http://lentonenhenri.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2567...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Olisit laittanut otsikon lyhyempänä: Väyrynen pelastaa. Jossain kohtaa voit vaihtaa otsikoksi: Väyrynen tulee, oletko valmis?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Ehkä sitten, kun kirjoitan Kymernlaakson Keskustasta otsikoin: Pakkanen on taas pannut viime yönä! ;)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Täällä Kymenlaaksossa kaikki ovat enemmän tai vähemmän kommareita joten otsikkosi voisi kuulua: Kylmää, pakkanen pani Kotkassa halla-ahoa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Maaseutu on pelastanut Väyrysen - monta kertaa. Taas hän yrittää samaa temppua.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Esimerkiksi VR:n yhtiöittäminen varmaan ajaa vähäväkisten etua. Ja maanviljelijöiden sekä maaseudun etu on, että maataloustukia leikataan.

Yle: Sipilä ennätti kehua EU:n rahanjakoa – Suomi saamassa entistä vähemmän ja maataloustukien leikkaukset vaikeuttavat ruoantuotantoa

https://yle.fi/uutiset/3-10196212

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Näyttää Väyrysellä vielä olevan luotettunsa. Hänet satetaan kohelluksistaan huolimatta valita kansanedustajaksi vielä seuraavaan eduskuntaan, mutta ei enää sen jälkeen. Väyrysen esilloloaikaa valtiomiehenä on siis vielä jäjellä viitisen vuotta. Se on niin pitkä aika, etä ennttään pelastaa isensä kunniakkaasti eläkkeelle, mutta siinä se sitten onkin. Minkään muun kuin itsensä pelastajaksi Väyrysestä ei enää ole.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Et nyt taida ymmärtää Väyrysen kehumisen syvintä ajatusta! Kannattaa kehua myös Hjallis Harkimoa ja hänen liikettään.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Bulgariassa maatalous notkahti 66% ja nuoriso muutti kaupunkehin ja ulkomaille.
Tulkaa katsomaan Bulgarian maaseutua - näette Kepun tulevaisuuden Suomen.

Henry

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"...kun puolueen kunniapuheenjohtaja näki puolueen muuttuneen niin paljon, ettei hän enää voinut kuulua siihen"

Väyrynen lähti,koska ei päässyt ministeriksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset