velitakanen

Simon Elon sininen tulevaisuus

Sinisen tulevaisuuden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo julistaa täällä sanaa antamatta mielipiteille sijaa. Eihän tietenkään kenenkään ole pakko antaa kommentointimahdollisuutta omaan blogiinsa, mutta poliitikon osalta se tuntuu kummalliselta.

Ehkä Simon Elolla on olemassa vain yksi totuus, johon muilla ei ole mitään annettavaa. Sellainen poliitikko, joka ei kuuntele kansaa tai edes omia äänestäjiään sopii kuitenkin hyvin Sinisten eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi. Kumma juttu, mutta puheenjohtaja on kuitenkin puolueensa peilikuva.

Miltä ne Siniset sitten näyttävät. Kun Elolla on selkeä näkemys, miten asiat ovat ja mistä syystä, Sinisillä ei ole näkemystä mistään, vaan olemassa olon ainoa tarkoitus on pitää Sipilän hallitus pystyssä tekemässä epäkelpoja ratkaisuja.

Kun puolueen nimi on Sininen tulevaisuus, niin onko sillä tulevaisuutta. On. Sen tulevaisuus on sininen. Se häipyy siniseen horisonttiin nimensä mukaisesti. Jäljelle jää tosin historia, jossa todetaan puolueen auttaneen Juha Sipilää jättämään jälkeensä Sote- uudistuksen, jota seuraavat sukupolvet maksavat terveyspalveluita jonottaessaan.

He jäävät historiaan myös naisina ja miehinä, joilta vietiin vuosi sitten puolue alta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ne on niitä viisauksia ihmisen elosta.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen
Käyttäjän JuhaniVehmaskangas kuva
Juhani Vehmaskangas

Toistaiseksi pyrin aina muistamaan, että en klikkaa Elon kirjoituksiin.

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

En minäkään niitä edes klikkaa. Katson kommentoinnin eston olevan mahdollisten lukijoiden vähättelyä.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Olen itse saman linjan ottanut. En edes jaksa lukea kun ei saa kommentoida... Tosin kovin harvoin muutenkin valitettavasti ehdin näitä lukemaan taikka kommentoimaan että eipä se minulta pois ole, mutta silti.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Sininen tulevaisuus - vaihtoehto kaikista sinisilmäisimmille suomalaisille. ;-)

Harva politiikko on luonnossa hämmästyttävämpi kuin karikatyyrinsä tv-ohjelmassa eli tässä tapauksessa Pelimiehessä.

Ensi vaaleissa saattaa elonkorjuu olla vaikeaa - taisi iskeä halla. Puujalkavitsiä kehään, kun ei noihin juttuihin oikein vakavasti voi suhtautua.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Oikeassa olet. Oikealla olisi tilaa, mutta noilla ajatuksilla ja kirjoituksilla ei sitä tilaa vallata.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Elo on ottanut kommentoinnin pois kaiketi sen takia kun kukaan ei kannata hänen kirjoituksiaan. Saisi vaan niskaansa puhdasta puppua. Eli ei halua näyttää julki sitä, että kukaan ei ole vakavassa mielessä kiinnostunut hänen ja puolueensa asioista.

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Simossa elelen, mun Eloni ainiaan....

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Heippa miehet! Minäpä uskalsin jakaa Elon kirjoituksen jopa omalle Facebook-sivulleni. Täyttä asiaa ja jopa rohkeaa sellaista. Näitä ääntenkalastelijoitahan on enemmän eduskunnassa kuin rohkeiden vetojen tekijöitä. Sininen tulevaisuus puolueen nimenä tosin ei ole mielestäni onnistunut. Muistan SDP:n loppupeleissä luopuneet koulutusta koskeneesta järkevästä muutosehdotuksesta kun pelkäsivät ääntenmenetyksiä.

Joskus pitää uskaltaa tehdä päätöksiä jos omatunto sitä vaatii! Perussuomalainen Puolueen paikallisosaston perustajajäsenenä puoleen NIMI antoi mielestäni LIIKAA tilaa näkemyksille, jotka keskittyivät maahanmuuttoon. Itse jätin puolueen ennen koko Sininen tulevaisuus olemassaoloa!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin, Elo ei keskustele vaan julistaa. Hän toteaa: "Kaikki hallituksen keskeiset talous- ja työllisyystavoitteet saavutetaan."

Tämähän ei pidä paikkaansa, mm VATT ja VTV on tuonut esille, että keskeisin tavoite eli sellaiset rakenteelliset uudistukset, joiden myötä julkinen kulutus ei nouse, eivät ole toteutuneet.

Hallitus on niittänyt nousukauden tuomaa hyvää berokertymän myötä, muttei ole pystynyt tekemään niitä tarvittavia rakenteellisia uudistuksia, joiden myötä julkiset kustannukset olisivat vähentyneet ja tulisivat vähentymään jatkossa.

Tämä oli keskeisimpiä asioita halliitusohjelmassa ja talouspolitiikassa, mutta on nyt sopivasti päätetty unohtaa. Ja Elohan unohtaa eikä häntä voi siitä haastaa..

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Elon höpinöitä ei tosiaankaan jaksa lukea, nehän ovat jonkinlaisia julistuksia vapaassa pudotuksessa. Sen sijaan Elon ilmestyminen kuvaruudulle vastaamaan johonkin kysymykseen herättää suurta hilpeyttä.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Siniset, keskusta ja kokoomus laskevat omalla tavalla?

"Hallitus saattaa hyvinkin saavuttaa työllisyystavoitteensa – osin työttömyysturvan aktiivimallin ansiosta. Syynä on työllisyyden tilastointitapa, jossa yksi tunti työtä viikossa riittää henkilön tilastoimiseen työlliseksi."

Yle: Analyysi: Hallituksen aktiivimallissa muhii mojova tilastotemppu – tunti viikossa ponnauttaa työttömän työlliseksi 12.1.2018
https://yle.fi/uutiset/3-10020082

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset