velitakanen

Persujen Suomen Uutiset vääristelee

 "PS-Nuoret: Varusmiehiä ei tule alistaa punavihreälle ideologialle"

Yllä olevalla tavalla  otsikoi Perussuomalaisten äänenkannattaja Suomen Uutiset puolueen nuorten kannanoton armeijan kasvisruokapäivään. Nuorten edustajan kommenteissa ja itse artikkelissa punavihreitä ei mainita kertaakaan.

Ilmeisesti lehden päätoimittajalla on ollut tarve otsikoida tuolla tavalla. Kommentoin jo aiemmin päätoimittaja Turkkilan ohutta yleissivistystä. Nyt hän tuolla otsikolla vain vahvistaa tuota tietämättömyytensä olemattomuutta.

Vähänkin politiikkaa seuraava  on perillä siitä, etti nykyisessä hallituksessa ole yhtään punavihreää. Siinä toki on merkittävä määrä entisiä persuja. Puolustusministerikin on paljon lähempänä persuja kuin punavihreitä. Hänhän taisi olla ehdolla jopa persujen puheenjohtajistoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (135 kommenttia)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Tietämättömyyden olemattomuus" kääntyy jopa Turkkilan kohdalla positiiviseksi, ellet huomannut.

Pekka Iiskonmaki

Punavihreät on kammottava totuus.

Sosialismissa ei juuri liharuokia kärpästen lisäksi ole saatavilla.

Leipäkin on kortilla, joten voikukan juuria ja lehtiä on nakerrettava.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Vähänkin politiikkaa seuraava on perillä siitä, etti nykyisessä hallituksessa ole yhtään punavihreää."

Eihän artikkelissa hallitusta arvosteltu. Nyt sinä vääristelet ;)
Siinä arvostellaan puolustusvoimien hanketta.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Omalla agendallahan tuo tiedotusväline menee.
https://www.suomenuutiset.fi/miksei-suomen-uutiset...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Seppo Stolt

Tuossahan on ideaa. Saavat välillä kunnon ruokaa kun liha on vaan lisuke. Oon tutkinut ja ihmetellyt Armeijan ruokaa. Tosi epäterveellistä. Aamiaisella pois puuro ja mehukeitto. Hyvä aamiainen on niin kuin minulla. Kahvia, tölkki tonnikalaa, juustovoileipä, tomaattimurska tölkki, keitetty muna ja banaani. Ei oo mikään ihme että varusmiesten kunto on kehno kun syövät siellä outoa ja epäterveellistä ruokaa. Täytyisi Suomen Uutisten tietää kun syö kunnolla ja terveellisesti niin jaksaa remuta metsässä. Itsellä on 2 tyypin Diabetes ja vähän psyykelääkettä, mut syön ihan jotain muuta kuin mitä armeija tajoaa ja pystyn kuntoilemaan 5 kertaa viikossa. 2painoharjoitusta ja 3aerobista treeniä viikossa ja ikää on jo 52v.Se johtuu ruuasta jossa on tuskin ollenkaan lihaa ja kasvikset on korvattu hedelmillä!

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Selvinnee pikkuhiljaa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Haluan huomauttaa, että monet persut ovat kasvissyöjiä tai vaikka kasvis-kala-riistasyöjiä, kuten minä. Persuilla kasvissyönti ei ole ideologista, vaan myötätuntoon ja järkeen pohjautuvaa. Se, että Espoon kaikissa alakouluissa on nykyään tarjolla kaikille vapaasti otettavana myös kasvisvaihtoehto päivittäin on lähtenyt minun - persun - aloitteestani Espoon ruokapalvelujohtajalle.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Onko kasvissyöntiäkin hyvää ja huonoa riippuen siitä mihin puolueeseen kuuluu?

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Eikös sinne sitä soija paskaa laiteta? Eriasia jos olisi kyse kasviksista, hedelmistä, Korkean tason ruista, esim. Kasviskeitto jossa käytettäisiin Suomalaisia, tuoreita kasviksia.. Tosin ei noillakaan armeijassa selviytyisi, mutta kyll parin ruoan voisi vaihtaa..

Mutta kun tarjolla on

Tuota siis tarjotaan https://fi.wikipedia.org/wiki/Quorn

Ja niitä Soijasuikaleita.. :(

Tai sitten ymmärtäisin jos Tarjottaisiin liharuoan seassa kasviksia jne..

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Suomen Uutiset perustelee Matti Nykäsellä miksi ei liity JSN:n :)

""Onko JSN laadun tae?

Useat toimittajataustaiset verkkokeskustelijat ovat esittäneet JSN-jäsenyyden eräänlaisena laadun takeena. Onko se sitä? Asiaa voi arvioida vaikkapa Seiska-lehden toiminnan kautta. Äskettäin julkaistiin Matti Nykäsen monenkirjavia tempauksia ja mediasuhdetta kuvaava Luottotoimittaja-kirja. Siinä Seiskan entinen toimittaja Kai Merilä kertoo, että monet JSN:ään kuuluvan Seiskan jutuista olivat lavastettuja. Fabrikaatioiden määrä oli sitä luokkaa, etteivät ne ole voineet tapahtua ilman toimituksen johdon hyväksyntää.

Jos JSN sallii piiriinsä uutisia päästään keksiviä toimituksia ja katsoo näiden toimintaa sormiensa lävitse, on vaikeaa keksiä perusteluja sille, miten neuvoston jäsenyys voisi sinällään toimia jonkinlaisena journalistisen laadun takeena.""

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kasvisruoasta pillastuvilla ölisijöillä on hukassa laskutaito ja suhteellisuudentaju. Neljä ateriaa päivässä, eli 20 ateriaa viidessä arkipäivässä, 28 ateriaa, jos viikonlopun on myös palveluksessa. Niistä kahdelle on tulossa lihaton kattaus. Siis nyt pitäisi ymmärtää murtoluvut 2/20 ja 2/28 -ilmeisesti liikaa vaadittu. Yhdeltä aamiaiselta leikkele pois ja lounas tai päivällinen kasvisruokana, niin siinä se. Hui kamala.

Hulluimmat ruskean suupielivaahdon kuplittajat luulevat vihreiden terroripakottavan tässä. Ei tietysti käynyt mielessä, että olisiko edes mahdollista, että se hirmuinen äärivihreä terrori pakottaa Leijona cateringiä tai on soluttanut sen johdon?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Persut varmaan paheksuisivat armeijan näkkäriäkin jos joku kertoisi että se on tehty kasveista. Punavihreää ideologiaa!

Koulujen, armeijan yms instituutioiden kannattaisi vain tarjoilla aika-ajoin kasvisruokaa eikä tehdä siitä numeroa. Hernekeittoa voi huoletta kutsua hernekeitoksi eikä kasvihernekeitoksi vaikka siinä ei olisi yhtään lihaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Juuri näin. Keittiö voisi valmistaa kasvisruuan silloin, kun huvittaa (ja hyviä, tuoreita kasviksia on saatavilla). Nykyään kai jokainen saa ottaa ruokaa itse eikä ketään pakoteta syömään. Jos tunnistaa kasvisruuan ja saa siitä paniikkihäiriön, niin lääkäriin sitten...

Tieto lisää tuskaa. Vuosikymmeniä sitten silloisessa työpaikassa oli koulutuksessa iranilaisia. Kaveri vei heidät syömään työpaikkaruokalaan, jossa sattui sinä päivänä olemaan spagettia ja jauhelihakastiketta. Totesi, että sikanaudan olemusta on turha tarkentaa. Ei ollut tullut kenellekään vatsanpuruja...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Päiväkoti-ikäisten tasolla olevaa ajeerausta jostain kasvisruoista koska se on aihe jolla saa helppija klikkauksia. Suomen Uutiset alentuu vaikka mihinkä.
Turkkila pöyhistelee: meillä on alin taso ja ketkuimmat jutut!

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Suomen Uutiset alentuu vaikka mihinkä."

Mikä media ei alennu? Ainakin blogialustana toimiva Uusi Suomi tekee aivan samaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sä siis oletit että kun mestari on jotain oikonut niin koko maailma tietää sen eikä sun tartte edes linkata siihen. Voisko tuota sanoa kuplassa elämiseksi?
Uusi Suomi ei kuitenkaan alentunut mihinkään höpsöttelyyn kuten SU ihan ohjelmallisesti tekee. Lukijapiiriä on pidettävä matalalla ajattelee Turkkila tofupihviään pureskellen.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Tänään Uuden Suomen toimittaja itse esittää, että otsikoissa vääristely on myös Uuden Suomen tapa ;)

Halla-ahon FB:
"Olen tänään käynyt kirjeenvaihtoa jutun kirjoittaneen toimittaja Ari Helmisen kanssa ja huomauttanut, että otsikko ja osin juttukin on virheellinen ja epäasiallinen. Helminen on kuitenkin sitä mieltä, että hänellä on oikeus "tulkintaansa" ja että kyllähän lukija voi katsoa leipätekstistä, mitä olen oikeasti sanonut."

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Paha mennä sanomaan kenenkään keskusteluista, mutta Uuden Suomen jotussa lukee nyt:

Puolueen kanta asiaan ei kuitenkaan puheenjohtaja Jussi Halla-ahon mukaan ole muuttunut kielteiseksi, toisin kuin sanomalehti Uutissuomalainen on kertonut. Myös tässä uutisessa kerrottiin aiemmin virheellisesti perussuomalaisten kääntäneen takkinsa tiedustelulakien suhteen.

Juuri tuossa on se ero. Jos ei halua assosioitua bulevardilehdistöön, korjaa virheensä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/256822-usu-jussi-...

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Jos ei halua assosioitua bulevardilehdistöön, korjaa virheensä."

Vielä kun joku kertoisi, että minkä virheen Suomen Uutiset on tehnyt? ;)

Tarkoitatko, että kasvisruokailuhypetys ei ole punavihreää ideologiaa?

Hitlerhän oli kasvissyöjä. Jos Suomen Uutiset puoltaisi kasvissyöntiä, sitä syytettäis (taas) natsismista ;)

Eli koska Hitler oli kasvissyöjä, kasvissyönnin puolustaminen on natsismia. Eihän sellainen Suomen armeijalle sovi. :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #20

Olin satavarma, että kysymyksesi oli retorinen, kun siinä oli perässä silmää iskevä hymiö. Koska kuitenkin kyselit tuota toistuvasti, niin selvennettäköön nyt vielä.

Kuten on jo sanottu, virhe on siinä ettei artikkeli mitenkään tue otsikkoa. Otsikossa on toimituksen mielipide, mikä kuuluu pääkirjoituksiin tai kolumneihin, ei uutisjuttuihin. Toimitus antaa ymmärtää, että päätöksen takana olisivat jollain tavalla vihreät ja vasemmisto, mille ei näyttäisi olevan mitään katetta.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #55

"Toimitus antaa ummärtää, että päätöksen takana olisivat jollain tavalla vihreät ja vasemmisto"

Tässähän on kyse siitä, miten ymmärrät otsikon.
Mielestäni persukin voi kannattaa vihervasemmiston ideologian jotakin kohtaa. Itse kannatan montaakin vihreiden ajamaa asiaa, mutta yleensä täysin eri syistä. Joistakin tosin ihan samasta syystä, kuten pohjaveden ja luonnon suojelu.

Päätöksen taistalla voi hyvinkin olla vihreät ja vasemmisto. Päätöksen takanahan on varusmiesedustajat. Ehkä he ovat vihreitä ja vasemmistoa?? Osahan vastusti. Ehkä vastustajat olivat "niitä muita"?

Tällöin on ihan reilua olettaa, että vihervasemmistoinen ideologia on päätöksen takana. Ideologiallahan tuota päätöstä perustellaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

Kanssasi on mainio keskustella, kiitos.

Ei persu voi kannattaa jotain vihervasemmiston ideologian kohtaa eri syistä. Jos syyt ovat eri, se ei enää ole sama ideologia. Kannattaisi kertaalleen lukea kirjoittamansa, ennen kuin julkaisee.

Ei ole reilua olettaa asioira, joille ei ole itse uutisessa mitään katetta. Se on lukijoiden sumuttamista. Eikä sillä ole edes väliä, osuuko oletus oikeaan. Journalistiikassa, siis vakavasti otettavassa, otsikko kuvaa jutun sisältöä.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #64

"Ei persu voi kannattaa jotain vihervasemmiston ideologian kohtaa eri syistä. Jos syyt ovat eri, se ei enää ole sama ideologia. "

Saatat olla oikeassa, kuten yleensä olet.
Onko se sitten vain vihreiden ajaman asian kannattamista, mutta ei itse ideologian? Miksei ideologiasta voi poimia osia ja olla osittain samaa mieltä? Kuitenkin mm. pohjavesien suojelussa lienee ihan sama ideologia taustalla..

"otsikko kuvaa jutun sisältöä."

Mielestäni otsikko kuvasi oikein hyvin sisältöä.

Tekisi mieli kaivaa esimerkkiuutisia, joissa otsikko ei kuvaa jutun sisältöä. Niitä löytyy..

Esim mitä tuo vastareaktio tarkoittaa? Kyse lienee huolestuminen rokotevastaisuudesta, mutta vastareaktio-sanaa ei käytetä uutisessa - vain otsikossa. Noh, hatara esimerkki, mutta silti otsikossa sana jota ei esiinny uutisessa. Ja tämä esimerkki löytyi helposti.

Pakkorokotuksia harkitaan Suomessa – vastareaktio huolestuttaa
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/256868-pakkorokot...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #69

Onhan noita, mutta kaksi väärää ei tee yhtä oikeaa. Ei se ole syy tehdä väärin, että muutkin tekevät. Tässä tapauksessa poliittinen motiivi vain oli harvinaisen räikeä.

Ajalta ennen internettiiä muista iltapäivälehden lööpin, joista toki löytyy surkean journalistiikan esimerkkejä edelleen jatkuvalla syötöllä. Silloinen Alkon pääjohtaja, tunnettu raittiusmies, keskeytti maratonin. Lehti läväytti lööppiin: ”Alkon Koski sammui New Yorkissa”.

”Vastareaktio” näytti viittaavan THL:n huoleen, että ”Pakko saattaa lisätä rokotevastaisuutta.” Mielestäni hyvin kuvaava otsikko. Eikä varsinkaan toimituksen mielipide, vaan jutussa ilmi tuleva asia.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #76

"Ei se ole syy tehdä väärin, että muutkin tekevät. "

Edelleenkään en näe Suomen Uutisten otsikoineen uutista väärin. Uutisessahan tulee hyvin ilmi asia, joka otsikossa mainitaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #82

Kun ei tule. Otsikko on toimituksen mielipide, jonka sinä satut jakamaan. Ilmeisesti siksi et näe eroa.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #89

Aika usein otsikko on toimituksen mielipide ;)

1) Sauli Niinistöltä "trumpilainen" piikki Putinin vierellä - tekstistä ei kyllä selviä mikä tuo "trupilainen" tai "piikki" oli.

2) Egyptiläistoimittaja pakeni uusnatseja Turussa - oikeampi olisi, että poliisi pyysi häiriköinyttä egyptiläistä poistumaan alueelta.
Lisäksi hän itse kirjoittaa melkein joutuneensa hyökkäyksen kohteeksi. Uutisessa kerrotaan, että hän joutui hyökkäyksen kohteeksi: "Yllättäen kaksi osallistujaa kuitenkin Dalyn mukaan hyökkäsi hänen kimppuunsa." - Vaikka hän itse kertoo, että "almost attacked". Videoltakin näkee, ettei hän "joutunut pakenemaan" vaan seisoi paikallaan, kun poliisi tuli hänen luo ja osoitti, että menehän tuohon suuntaan. Silminnäkijät kertoivat, että häntä pyydettiin pois, kun hän jatkuvasti tunki iholle.

Onhan niita mielipiteitä heti monta Uuden Suomen etusivulla..

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #96

1) Eikös Niinistö huomauttanut että Putinin kehuma Venäjänkauppa on huomattavan alijäämäistä.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #99

" Eikös Niinistö huomauttanut että Putinin kehuma Venäjänkauppa on huomattavan alijäämäistä."

Uutisessa lukee kylläkin näin (Suomen ja Venäjän keskenäisestä kaupasta): "pikkuhuomiona joudun toteamaan, että kauppa on Suomelle kovin alijäämäistä”, Niinistö toteaa."

Tämäkö oli se trumpilainen piikki?? Lukijan pitää siis itse arvata tekstistä mikä se on.. Miksi tuo olisi trumpilainen piikki? Ja mikä on trumpilainen piikki yleensäkin? Toimittaja juuri keksi koko termin ja nyt olettaa lukijan keksivän tuosta mikä se on?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #101

Mm. Trumpin kauppasota Kiinan kanssa perustuu korostamaansa alijäämäisyyteen..

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #102

Ahaa. Eli presidenttimme Niinistö on Trumpin fani ja alkaa matkia Trumpia. Ja se siis on median mielestä ok. Trumpilainen piikki on hyvä asia?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #103
Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #104

Meinaatko, että trumpilainen piikki olikin medialta presidenttiä paheksuva uutinen?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #106

Trumpilainen piikki on toimittajan arvio asiasta, eli mielipide. Se on huonoa journalismia. Lisäksi termikin on harhaanjohtava, koska Trump ei piikittele. Sitä ei ole hänen työkalupakissaan. Trump hyökkää.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #104

Selittäisitkö vähän? Vai loppuiko sanat?

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #69
Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Jokainen armeija marssii vatsallaan.

Ilmeisesti Suomen armeija on lopettanut marssimisensa ja ryhmittynyt puolustukseen niityn laitaan ja aterioi siellä yhdessä ruohoa märehtevien lehmien kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niin tosiaan. Pitäisi pistää kunnon lihansyöjiä kuten Timo Soini sinne tilalle. Jo olisi puhtia Suomen armeijassa.
Tai sitten ostettais koko varusmieshoito Atrialta. Johan olisi poikaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ei riitä että armeijassa pitää olla aina tarjolla lihaa. Sen pitää olla SIANlihaa.
Pysyvät musulmaanit poissa, perkele.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #19

Eikä tuo kuitenkin ole loppuviimeksi aivan yhdentekevää millä tykinruoka ruokitaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Sini Lappalainen,

Alikersantti Timo Soini kuuluu asevelvollisena Suomen armeijan reserviin vielä vajaan neljän vuoden ajan, kunnes täyttää 60 vuotta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persujen suomen uutisiin kannattaa suhtautua samalla tavalla kuin edesmenneeseen pahkasikaan.

Naurettavaa riittää, ei muuta.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

Pahkasika-lehden jutut ei kyllä mua naurata enää. Kuka aikuinen nauraa niille, paitsi sinä? Eikö se lehti ollut enemmän teinien hupia. Ja olet varmaan hyvin perehtynyt ko. uutisiin?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Huumori onkin vaikea laji, aika harva tosikko mitään ymmärtääkään. Tietääkseni en kertonut lukevani pahkasikaa, vain noiden kahden välistä informaatiota vertasin, se on suurinpirtein samalla tasolla, eli naurettavaa.

Joillain on taitava kyky lukea rivien välistä sellaista, mitä ei edes ole sanottu, se on kadehdittava taito. :)

Suomen uutiset on persujen lehti, joten mitään objektiivistra uutista sieltä ei kannata hakea. Ihan sama asia koskee kaikki puolueiden omia julkaisuja.

Mutta kuten tiedetään, että mestarikin lukee mv-lehteä, ja hakee sieltä tietoa, niin ei silloin voi kauheasti odottaa tältä puolueenkaan julkaisulta.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #26

"mitään objektiivistra uutista sieltä ei kannata hakea. Ihan sama asia koskee kaikki puolueiden omia julkaisuja."

Eipä Uusi Suomikaan olisi korjannut viittaamaani virheellistä uutistaan, ellei joku (Halla-aho) olisi osoittanut virheen ja pyytänyt korjausta.

Kunhan joku nyt kertoisi mikä virhe Suomen Uutisen jutussa on, niin voisihan sitä korjausta ehdottaa ;)
Kertooko Ritala mikä siinä oli se virhe? Vai jatkatko vain mustamaalaamista?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #41

Ei kukaan muuta oikeastaan uskonutkaan ;)

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #41

Joko nyt vihdoin kerrot, että mistä kumpuaa tuo suunnaton persuviha ja niiden mustamaalaus? Kysyn niin kauan, kunnes saan vastauksen!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #56

Kyllä heitä voi pitää huvittavina, ihan ilman vihaakin. Tälläkin alustalla on muutama persublogisti, jotka toimisivat sellaisenaan karikatyyreina satiirijulkaisussa.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #60

Kyllä jotkut PS:n blogistit ovat huvittavia. Asioiden esitystapa menee monilla metsään, mutta niin myös muillakin puolueilla? Oletko sitä mieltä, että kaikki persut ovat huvittavia? Itse kritisoin joka ikistä puoluetta. Valikoin heidän sanomastaan itselleni sopivat aattet.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #56

"Joko nyt vihdoin kerrot, että mistä kumpuaa tuo suunnaton persuviha ja niiden mustamaalaus? Kysyn niin kauan, kunnes saan vastauksen!
"
*************************

Ei tarvitse huutaa.
Ritala on muistaakseni ex-persu ja Soinin kannattaja.

Yleensä yksinkertaisin selitys osuu maaliinsa ja tuossa se. Ritalalle jäänyt jokin loputon trauma, jonka hän kyllä aina kieltää yrittäen olla humoristinen samalla ;) Ehkä halusi itse politiikkaan tai ties mitä. Ihan harmiton henkilö ja luultavasti nostaa persujen kannatusta kommenteillaan tahattomasti.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #112

Eihän sitä voi tietää ennen kuin saa vastauksen asianosaiselta itseltään. Täällä meilläpäin on eräs henkilö, joka sai muistaakseni kenkää puolueesta väärinkäytösten vuoksi ja sen jälkeen hän on ollut erittäin persuvastainen. En nyt ihan varma ole, mutta tämä henkilö taisi joutua käräjille sen jälkeen. Ei ole ihme, että hän on nykyään vihaaja.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #26

Huumori on siitä jännä laji, että kullakin on omat juttunsa, mitä nauraa. Persujen uutistuotoksen vertauksesi Pahkasikaan ontuu, koska uskoakseni aika harvaa US-lukijaa tuskin jälkimmäinen naurattaa.

Kaikenlaisia uutisia ja julkaisuja kannattaa lukea, varsinkin jos ne naurattaa. Nauru pidentää ikää. Mököttäminen ja vihaaminen varmaan lyhentää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Vaihdetaan vittumainen muija Ladan kampiakseliin”. Kyllä tuokin minua yli kuudenkymmenen iässä naurattaa, mutta olen muutenkin aika nuorekas.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #27

Myönnän, että vähän hymyilytti. Tosin tästä on parempiakin versioita..

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

On se kuitenkin hyvä, että usari jaksaa tukea Kärnää kohti ensi vaaleja tarkkailemalla twitter-tiliä ja uutisoimalla:

Ex-kansanedustaja Mikko Kärnä armeijan kasvisruokapäivästä: ”Tässä kohtaa kelpo idea muuttuu kelvottomaksi”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/256865-ex-kansane...

Heh, kommenteissa joku kyselee onko Kärnä osakkeenomistaja, kun näkyvyyttä piisaa..

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Usarin jälkeen eniten näkyvyyttä Kärnälle taitaa antaa Niko blogeissaan.

Ei silti, itsekin huomautin ylläpidolle, kun esittelivät Kärnän kansanedustajana vielä kuukausi vaihdoksen jälkeen. Kärnän puolustukseksi sanottakoon, että oli kuitenkin oman esittelynsä korjannut.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Touche, hyvin sivallettu - taidan kolmisen blogia olla herran aivoituksista kirjoittanut. Mutta älä huoli, näkyvyyteni on hyttysen jätöksen kokoinen - sen verran google analytics kertoo minulle. :-)

Iltapäivälehdistö ja maakuntalehdistö yhdessä Maaseudun Tulevaisuuden kanssa menee kirkkaasti ohi. Mieshän on taitava median käyttäjä - se on pakko myöntää.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vapaaehtoiseti tuo kasvissotku vielä menisi, mutta pakollisuus on kyllä niin vihervasemmistolaista, kuin suoraan Stalinin leireiltä.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen

" Jos ruoka ei kelpaa sitä ei ole pakko syödä se ei ole velvollisuus" Jo Lammio tiesi tämän, eikä se vieläkään ole tietääkseni muuttunut.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aika tökerö vastaus maanpuolustusvelvollisuuttaan suorittavalle nälkäiselle nuorelle miehelle. Taidat itse olla työtön sosiaaliturvalla elelevä sivari ja syöt heiniä eli puhdas vihervasemmistolainen.

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #70

Jopa meni iholle! Näissä keskusteluissa ei kukaan muu ole vielä hyökännyt minua vastaan noin tökerösti. Olen kuitenkin pahoillani, että joudun tuottamaan pettymyksen ja oikaisemaan Makkosen harhaluuloja.

Arvostan kyllä siviilipalvelusta, mutta itse suoritin asepalveluksen ja ylenin reservin kapteeniksi v. 2000. Sotilasarvo on säilynyt, vaikken enää ole edes reserviläinen, eikä minulla ole SA-sijoitusta. Sensijaan toimin edelleen vapaaehtoisen maanpuolustuksen parissa.

Sosiaaliturvalla elelen, olen eläkkeellä, jolle jäin yli neljänkymmenen vuoden työuran jälkeen v. 2014. Tiedän kyllä aatteen, jonka mukaan tuottamattomista yksilöistä pitäisi hankkiutua eroon, mutta toimenpiteet eivät vielä ole osuneet kohdalleni.

Ruokavalioni on hyvin tyypillinen suomalaisen lihaa syövän heteromiehen sellainen.

Oliko muita väärinkäsityksiä kommenttini perusteella, tai muuten? Voisin ne samantien oikaista!

Käyttäjän ArtoHeinonen kuva
Arto Heinonen Vastaus kommenttiin #70

Milloin muuten Makkonen pääsee reserviin, olettaen tietenkin, ettei nälkäkuolema korjaa sitä ennen? Olisi näet ihan mielenkiintoista kuulla, miten kasvisruoka otetaan siellä intissä vastaan? Siis maanpuolustusvelvollisuuttaan suorittavan kokemus...

Sitten reservissä kehottaisin Makkosta hakeutumaan esim. MPK ry:n toimintaan, on antoisaa ja siinä tapaa isänmaallisia ja maanpuolustuksesta kiinnostuneita henkilöitä. Toivotan menestystä armeijan harmaissa!

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Varusmiehet saavat armeijassa 3400 kilokalorin edestä ravintoa päivässä.

Yhdessä kilossa soijarouhetta on 3200 kilokaloria.

Lienee täysin selvää, ettei kriisitilanteessa tai taistelussa ole mitään mahdollisuuksia ruokkia taistelujoukkoja soijalla puhumattakaan vähemmän kaloreita painoonsa nähden sisältävillä kasviksilla tai juureksilla.

Kaukopartiomiehet saavat puolestaan jättää aseensa ja räjähteensä kokonaan pois ja täyttää reppunsa soijalla selviytyäkseen
jopa useita viikkoja kestävistä retkistään vihollislinjojen takana.

Sanomattakin lienee kaikille selvää, ettei soijalla sodita.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #78

Kilossa perunaa on 640 kcal, kilossa ruisleipää 2420 kcal!

Kyllä ne kalorit on laskettu.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #88

Jatkosodassa perunoita ei suinkaan aina kannettu mukana vaan ne kaivettiin hyökkäyksen etenemisen myötä Karjalan pelloista.

Samoin ryssänlimppua saatiin karjalaiskylistä ja kaupungeista , valloitetuilta alueilta.

Asemasotavaiheessa puolestaan metsien riista ja järvien kalat muodostivat merkittävän osan sotilaiden ravinnosta. Maassamme vallitsi elintarvikepula ja viljakin jouduttiin ostamaan Saksasta.

Kannattaa lukea Ilkka Malmbergin mainio tietoteos jatkosodan olosuhteista nimeltään Tuntematon sotilas ( Helsinki, HS 2007), sillä ainakin joidenkin kommentoijien pakeissa näyttävät puurot ja vellit menneen pahemman kerran sekaisin.

P.S. Rintamamiesten ja käpykaartilaisten ravinnonsaanti ja energiantarve luonnollisesti erosivat huomattavasti toisistaan #94.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #78

Kannattaa siis syödä soija rauhan aikaan ja kuivattaa liha sota-aikaa varten pemmikaaniksi...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 25

Käsittääkseni edellisissä rähinöissä ei miesten pakkiin ihan päivittäin lihaa löytynyt.
Silloin, kuten ei nytkään, kenelläkään ollut mitään pakkoa syödä tarjottua, olipa sitten kasvista tai lihaa.

Ei ihan äkkiä kannata unohtaa että toivoset nimittelevät niitä miehiä ruohoa märehtiviksi lehmiksi ja makkoset puolustustamme stalinin leiriksi. Arvostaa ken haluaa.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Blogin aloittaja väittää, että Suomen uutiset "vääristelee". Epäselväksi jää, mikä oli tuo vääristely.

Sen jälkeen hän itse vääristelee väittämällä virheeksi sitä, kun punavihreitä ei mainita itse uutisessa. Miksi pitäisi?

"Altistaa punavihreälle ideologialle" ei tarkoita, että jossain pitäisi olla punavihreitä. Kysehän on ideologiasta ja kasvissyönnin suosimisesta.

Blogisti jatkaa, että eihän hallituksessa ole ainuttakaan punavihreätä. Mutta kun ei uutinen edes viittaa hallitukseen.

Mutta hyvin on Ritala ja muutamat muut ratsastaneet keppihevosella..

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Onhan se selvä vääristely, koska kasvisruokavaatimus on varusmiesten omasta aloitteesta läpiviety juttu.

Oikea topimittaja olisi otsikoinut jutun esim. "Varusmiehet saavat kaksi toivomaansa kasvisruoka-ateriaa viikoittain".

Minä syön enemmän kuin kaksi kasvisruokaa viikossa enkä ole vielä tuntenut minkäänlaista punavihreyttä tunkeutuvan persoonaani.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Onhan se selvä vääristely, koska kasvisruokavaatimus on varusmiesten omasta aloitteesta läpiviety juttu."

Ihan uusi tieto. Mistä tämä selviää?

Ylekään ei siitä kerro: "Hoffrenin mukaan kasvisruuan lisäämisen taustalla on kasvisruoan terveellisyys ja lihantuotannon vaikutukset ilmastonmuutokseen mutta ei raha."
https://yle.fi/uutiset/3-10361342

Ja vaikka se olisikin muutaman yksittäisen varusmiehen toivomuksen kuuntelua, se ei silti tee otsikosta vääristelyä.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #34

Se selviää, kun lukee ihan oikeita uutisia, eikä Suomen Uutisia. Asiasta kerrotaan esimerkiksi tämän (Uuden Suomen) verkkolehden etusivulla.

Juuri tuolla tavalla niitä vääriä ajatuksia - luuloja - syntyy, kun kuvittelee tietävänsä asiat. Näin aina persuissa.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #35

"Asiasta kerrotaan esimerkiksi tämän (Uuden Suomen) verkkolehden etusivulla."

Linkki?

Ei ainakaan tässä Uuden Suomen jutussa siitä mainita. Onko montakin juttua samasta asiasta?
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/256711-yle-armeij...

Hei, nyt löytyi.. eli yksi alikessu teki aloitteen. Ja jokunen muu sitten puolsi.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/256862-nyt-loytyi...

Enää ei puutu kuin se näyttö, että miten Suomen Uutiset vääristeli asiaa?
Kasvissyönnin kannattaminen muka-ilmastonmuutoksellisista syistä on nimenomaan punavihreää ideologiaa. Vai eikö muka ole?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #37

"Hei, nyt löytyi.. eli yksi alikessu teki aloitteen. Ja jokunen muu sitten puolsi."

Linkissäsi lukee näin:

kasvisruoka-aloite hyväksyttiin valtakunnallisilla VMTK-päivillä, jonne kokoontuvat kaikkien varuskuntien edustajat. Kun aloite oli hyväksytty, Pääesikunnassa toimiva VMTK:n pääsihteeri ryhtyi viemään aloitetta eteenpäin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Olet typerä jankkaaja, tässä sinulle selvennystä: vääristelyä on kasvisyönnin väittäminen punavihreän ideologian tuputukseksi. Kasvissyönti on länsimaissa, Aasiasta nyt puhumattakaan, paljon vanhempi juttu kuin mikään punavihreys. Se on ihan kiistatta eli tieteellisesti tutkitusti terveellisempi ja ympäristöystävällisempi tapa syödä kuin liiallinen eläinkunnan tuotteiden kauhominen kohti ääntä.

Puolustusvoimat valistaa nuoria miehiä vaikka missä muissa asioissa sen varsinaisen tehtävänsä ohella: liikenneturvallisuudessa, naisten asiallisessa kohtelussa ja liikunnan merkityksessä nyt noin niin kuin esimerkkinä. Rippikoulunkin siellä voi käydä. Terveellisen ja monipuolisen ruokavalion esittely on yksi hommeli tässä laajassa listassa. Tavoitteena on tietenkin hyvinvoiva reservi. Ja valistunut ja nokkaansa pidemmälle ajatteleva ihminenhän on tietenkin parempi siviili ja sotilas kuin ydinjatkoksen varassa toimiva idioottipersu.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"vääristelyä on kasvisyönnin väittäminen punavihreän ideologian tuputukseksi."

Ilmastonmuutoksen pelastaminen syömällä kasviksia on nimenomaan punavihreää ideologiaa. Ei minulla tähän muuta.

"Se on ihan kiistatta eli tieteellisesti tutkitusti terveellisempi ja ympäristöystävällisempi tapa syödä"

Kiistattomasti? Suomeen tuodaan kaukomailta kasvisruokaa, niin kyllä se kuljetus rasittaa ympäristöä.

Eikä tämäkään tue kiistattomuuden uskoasi:

Kasvissyönti tuohoaa ilmaston
"Vihanneksista ja kasviksista kaikkein pahin oli vihreä salaatti, jonka kasvihuonekaasupäästöt olivat suurin piirtein samaa tasoa naudanlihan kanssa. Sianlihaan verrattuna salaatin päästöt olivat kolminkertaiset. Ympäristösyistä sianlihaa ei siis ehkä kannatakaan korvata salaatilla."
"Juuri hedelmissä ja vihanneksissa ruokajätteen osuus on suurempi kuin esimerkiksi lihassa, josta hukkaan menee Yhdysvalloissa ”vain” 33 prosenttia. Vihanneksissa ja hedelmissä osuus on 40 prosenttia. Suomessa liha käytettäneen tätäkin tarkempaan."
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkijat-kasvis...

Ja siihet terveellisyyden kiistattomuuteen:
"Itävaltalaisen Grazin lääketieteellisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan kasvissyöjät eivät olekaan terveempiä kuin lihansyöjät, vaikka tähän asti on uskottu niin."
https://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-200000072220...

Ja tämäkin yksimielisyys;
Tutkimus: Kasvissyöjät ovat onnettomampia kuin lihansyöjät
https://www.is.fi/terveys/art-2000005322785.html

Tutkimus: Lihaa syövät ihmiset ovat iloisempia kuin kasvissyöjät ja vegaanit – taustalla yksinkertainen syy
https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/tutk...

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #39

Siis onko tämä nyt Pahkasika vai ei?

Tuohon on näköjään jaksettu kaivaa neropattisuomennos englannikielisestä kohunettijutusta vuodelta 2015, mutta ei ole jaksettu(?) lukea loppuun asti, kun juttu oli vähän niin kuin moka, koska idea on niin huono:

"Päivitys: Tutkimuksen tehneet tutkijat toppuuttelevat median tekemiä mutkat suoriksi -johtopäätöksiä. Tutkijat Michelle Tom ja Paul Fischbeck painottavat, että kaikkia ruokia tietyssä ruokaryhmässä ei voi niputtaa ja väittää, että ne olisivat joko hyviä tai huonoja. Kasvisten kasvihuonekaasupäästöt ja vedenkulutus eroavat lajeittain merkittävästi toisistaan. Lehtisalaatin päästöt ovat ääriesimerkki."

Maahantuonnista: On toki totta, että kasvisruokaakin tuodaan ulkomailta ja sekin rasittaa ympäristöä. Nyt tietenkin on totta myös, että a) lihaakin tuodaan ulkomailta, b) lihaa syövät ihmiset syövät myös ulkomailta tuotuja kasviksia ja c) ulkomailta tuodaan rehua Suomeen, jotta voidaan kasvattaa eläimiä täällä. Esim. soijaa tuodaan 95 %:sti sen vuoksi, että sitä syötetään kanoille ja sioille ja lopustakin suurin osa menee muuhun elintarviketeollisuuteen, myös makkaroihin jne. ja vain vähän mihinkään pelkkiin soijavalmisteisiin.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #46

Korjaus lukuihin (olin tämän kaivanut aiemmin netistä ja kopioin nyt sieltä):

Suomeen tuodaan soijaa vuosittain 150-200 miljoonaa kiloa. Siitä 85 % käytetään rehuna. Vertailun vuoksi rukiin tuotantomäärä Suomessa on vuonna 2016 noin 100 miljoonaa kiloa.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #47

"Vertailun vuoksi rukiin tuotantomäärä Suomessa on vuonna 2016 noin 100 miljoonaa kiloa."

Vientiin menee suuri osa. Entä sitten? Pitäähän meidän jotakin viedä, kun niin paljon kuitenkin tuomme..

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #50

Mainitsin rukiin määrän, että soijan määrän pystyy jotenkin suhteuttamaan sellainenkin, joka ei normaalisti käsittele miljoonia kiloja.

Sen vuoksi aloitin lauseen "vertailun vuoksi".

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #46

Mutta ei siis ole kiistattomasti terveellisempi ja ympäristöystävällisempi.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #49

No, ainoat argumenttisi ei-liharuoan ei-ympäristöystävällisyydestä olivat

a) kasvisruokaa tuodaan ulkomailta ja
b) salaatin hiilijalanjälki on suurempi kuin lihan :-)

Kohdan a käsittelin, olennaista on se, että lihaa syövätkin syövät yleeensä tuotuja kasviksia, lihaakin tuodaan ja eläinten vuoksi tuodaan eli kuljetetaan suuria määriä asioita. Lisäksi tähän liittyy se matematiikka, että jokainen nieleskelijä pienentää hyötysuhdetta eli kun kasvissyöjä syö tofua, hän hyödyntää maahan tuodun soijan paremmin ja pienemmillä kuljetusvaikutuksilla kuin se, joka antaa ensin broilerin syödä soijan ja syö sitten kanasta tietyt lihakset.

Kohtaan b pätee sama sikäli, että useimmat lihaa syövät syövät myös salaatteja. Toiseksi siis salaatteja ei syödä sellaisia määriä kuin lihaa.

Jos haluat todistaa, ettei liha ole ympäristövaikutuksiltaan suurempa kuin lihaton ruoka, niin kannattaa kaivaa vähän parempia argumentteja.

https://www.luke.fi/tietoa-luonnonvaroista/ruoka-j...

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #57

"Jos haluat todistaa, ettei liha ole ympäristövaikutuksiltaan suurempa kuin lihaton ruoka,"

En minä sitä. Osoitin vain, että asia ei ole kiistaton. Koska on tutkimuksia, jotka ovat toista mieltä ;)

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #61

No, sitten tietenkin voisit esittää sellaisia tutkimuksia. :-)

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #90

Eikö tuo Itävallan yliopiston tutkimus kelvannutkaan? Viesti #39.

Vaikka onhan se "tutkimus" todettu aika hämäräperäiseksi..
Linkki
https://www.nhs.uk/news/food-and-diet/vegetarians-...

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #97

Ei. Se on elämänlaatututkimus ja minulle on itsestään selvää, että elämänlaatuni on huonompi kuin kenenkään lihaa syövän.

Menkää pois täällä ei ole mitään nähtävää.

Jos et huomannut, minua kiinnostivat ne ympäristövaikutuksia koskevat tiedot.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #46

Ei tarvita mitään ihmeellisiä tutkimuksia, että näkee mikä on ympäristöystävällistä ja mikä ei. Esim. Vietnamissa teiden varret on täynnä hakattua aukeaa, jossa viljellään riisiä, äyriäisiä, kookosta ja banaania. Uusia hakkuita tulee sitä mukaa kun on kysyntää. Tuotteet pakataan muoviin ja pahviin, jonka jälkeen ne lennätetään Suomeen. Sen jälkeen vihreät nautiskelee ne hyvällä omallatunnolla. Riisinviljely on yksi pahimmista metaanipäästöjen aiheuttajista. Vietnamissa jätehuolto ei ole samaa tasoa kuin Suomessa: paska jää sinne mihin sen heittää. Tuemme siis samalla sitä, kun ostamme ruoan sieltä. Onneksi Suomesta lähtee "pari milliä" Vietnamillekin kehitysapuna. Saadaan varmaan vastineeksi laadukkaampaa kasvisruokaa. Itse suosin suomalaista ruokaa, mahdollisimman lähellä tuotettua ja sekasellaista. Tiedän ainakin suurin piirtein mistä ja miten suuhunpantava on tuotettu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #68

"Itse suosin suomalaista ruokaa, mahdollisimman lähellä tuotettua ja sekasellaista."

Viheät suosivat globalisaatiota, yli 60 000 jäteöljyllä toimivaa valtamerilaivaa kuljettaa Aasiasta tavaraa länsimaalaisille kuluttajille, siinä sitä vihreyttä. Norjasta viedään lohta jalostettavaksi Kiinaan ja tuodaan suomalaisille paluukuljetuksena. Suomalaiset voi sitten istua toimettomana kotona ja elää sosiaaliturvalla.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #68

1) Mistä tiedät, minkälaisia ovat tienvarret Vietnamissa?

2) Tiedätkö koskaan ostaneesi Suomessa kaupasta jotain vietnamilaista elintarviketta?

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #91

"Mistä tiedät, minkälaisia ovat tienvarret Vietnamissa?"

Pyörimme siellä juuri keväällä pari viikkoa eri paikoissa. Tuli ajettua skootterillakin paljon ympäriinsä. Välillä oli hämmästyttävän roskaista ja haisevaa.
Tosin samanlaista on monissa muissakin maissa siellä Aasiassa.. jätehuoltoa ei oikeastaan ole.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #91

1) Olen käynyt. Jatkossa pyrin suuntaamaan lomamatkat mökillemme, joka on vaatimaton lautahökkeli ilman mukavuuksia.

2) Tiedän ostaneeni, mutta pyrin välttämään jatkossa.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #125

1) OK. Eikä ehkä kannata keksiä tarinoita siitä, mistä "vihreät", tai jotkut muut "toiset" nautiskelevat, jos on omaakin kokemusta, josta kirjoittaa.

Kyllä. Minäkin olen käynyt joskus ulkomailla, minulla ei ole sen suhteen mitään jyrkkiä mielipiteitä (vrt. "Chiquitaa en osta, olen ennemmin ilman banaaneja.").

2) OK. Mielenkiintoista. En muista nähneeni suomalaisissa kaupoissa vietnamilaisia elintarvikkeita ja kovasti epäilen, ettei sieltä kovin paljon mitään elintarviketta tuoda. Tossuja ym. kyllä, koska suuret yhtiöt saavat sieltä halpaa käsityövoimaa.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #132

Jos ei Vietnamista, niin naapurista, jossa tilanne ymp. suojelun suhteen ihan sama

Mitä tarinoita olen keksinyt? Pari vihreää tunnen hyvin, ja seurannut niiden kuluttamista. Olen myös lukenut vihreiden julkaisuja. Niissä on paljon hyvää, mutta jos toisella kädellä huitelee toista, niin hyvä muuttuu huonoksi. Ihan vain vertauskuvannoillisesti.

Käyttäjän anttikivivalli kuva
Antti Kivivalli Vastaus kommenttiin #134

"Esim. Vietnamissa teiden varret on täynnä hakattua aukeaa, jossa viljellään riisiä, äyriäisiä, kookosta ja banaania. Uusia hakkuita tulee sitä mukaa kun on kysyntää. Tuotteet pakataan muoviin ja pahviin, jonka jälkeen ne lennätetään Suomeen. Sen jälkeen vihreät nautiskelee ne hyvällä omallatunnolla."

Tuo on täysin keksitty tarina.

Vietnamista ei enimmäkseen tuoda banaaneja Suomeen. Syitä ovat se, että banaanien vienti on Vietnamille uusi (ja ilmeisen hyvä) markkinavaltaus ja markkinoita on lähempänäkin.

Jos Vietnamista tuodaan elintarvikkeita Suomeen, niitä ei tuoda vihreiden tilaamina tai nautiskeltavaksi.

Riisiä tai kookosta ei lähtökohtaisesti kuljeteta lentorahtina.

Vihreät eivät koe mitään erityistä hyvää omaatuntoa nautiskelusta - tuskin kukaan muukaan. Jos sellaista tapahtuu, niin tilastollisesti sitä tekevät enemmän demarit ja vähemmän persut.

Jos arvostat hyvää omaatuntoa ja esität, että kyseisen nautiskelun ja luonnonvarojen käytön pitäisi(!) aiheuttaa huonoa omaatuntoa, niin miksi olet itse ollut siellä matkailemassa, mikä vastaa aika monen vietnamilaisen äyriäisen syömistä Suomessa? (Minulle omatunto on vähän erilainen käsite, siihen liittyy se, mitä _minun_ on hyvä tehdä tai olla tekemättä, mitä on hyvä kirjoittaa tai ei ole. En ole niin kiinnostunut siitä "minkälaisella omallatunnolla" muut ihmiset tekevät asioita.)

Jos sinulle ei tämän jälkeen ole selvää, mikä on keksitty tarina ja miksi en kannusta sellaisten kirjoittamiseen, en voi auttaa enempää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #39

Noilla olisi mahdollisesti jotain relevanssia jos intti siityisi kokonaan kasvisruokavalioon.
Minä olen tavannut sodankäyneitä. He kertoivat syöneensä jäätyneitä lanttuja. He olisivat varmasti heti vaihtaneet soijapuikkoihin. Oikea suomalaisuus ei olekaan koskaan kelvannut läppäoikeiston prinsessoille. Sitä sinäkin noilla kommenteillasi osoitat olevasi.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #85

"Minä olen tavannut sodankäyneitä. He kertoivat syöneensä jäätyneitä lanttuja. He olisivat varmasti heti vaihtaneet soijapuikkoihin."

Sitä syötiin mitä saatiin tai löydettiin.
Olen minäkin kuunnellut muistelmia isovanhempieni ja heidän rintamatkavereiden kertomana, jotka siellä rintamalla ovat kuukausia viettäneet.

Nykynuoret ei eläis kahta päivää pidempään silloisella ruoalla. En varmaan minäkään ;)

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Muutkin kuin Suomen Uutiset "vääristelevät", vai??

"Armeijassa tarjotaan nyt pakollista kasvisruokapäivää. Kasvisruoka tarkoittaa soijaa ja quornia. Jokainen ymmärtää soijan merkityksen ympäristöasioissa. Suomalaista nautaa syytetään soijan syönnistä, mutta suomalainen nauta ei syö soijaa. Varusmiehet syövät"
http://www.maaseutumedia.fi/armeijaan-kasvissyonti...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Suomalainen nauta ei syö hernekeittoakaan, varusmiehet syövät. Mitä muuten on punavihreä ideologia? Mihin tuo ideologia on kirjattu ja mistä se on luettavissa? Kiinnostaa.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"Mihin tuo ideologia on kirjattu ja mistä se on luettavissa?"

Varmaan samassa raamatussa, jossa persut on leimattu natseiksi ja isänmaallisuus myrkyksi. Toisille nuokin ovat selviö ;)

Punavihreys viittaa vasemmistoon ja vihreisiin. Molemmilla on nämä hassut ideologiat (=uskomukset) vahvasti esillä, että kasvissyönti pelastaa maailman. Mutta kuitenkin samalla haluavat lisää raavaita lihansyöjiä etelästä tänne..

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #48

Aha. Onko ideologisen ruskopersun ruokalautasella mitään punaista ja vihreää?

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala Vastaus kommenttiin #51

En tiedä ruskopersuista.. mistä löytyy määritelmä? ;)

Itse kyllä mutustelen vihreää, punaista ja jopa mustaa! ;)

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #52

"En tiedä ruskopersuista.. mistä löytyy määritelmä? ;)"

Samasta raamatusta kuin punavihreiden.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

Saako varusmiehet nykyään vihanneshernekeittoa eli keitto ilman lihaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oliko siinä punavihertuputuksesta?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Maaseutumedia on vaan yhden äijän paskasaitti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Onko kasvisruuan syöminen enemmän pakollista kuin liharuuan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomen uutisilla on omat uskovaisensa, turha niiden kanssa on tosiasioista kiistellä.

Persuilla on oma normaali ja maailmanennätys uhriutumisentaito.

Periaatteessa sillä ei ole mitään väliä, mitä tuo sivusto suoltaa, sillä eihän niihin juttuihin usko kuin persut, ei se mikään media ole.

Hauskaahan noiden uskovaisten kanssa on keskustella, sillä noin hartaita uskovaisia on harvassa.

Suomen uutiset on omille suunnattu kiihdytyskanava, ei muuta.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala

Pari kertaa olen kurkannut jotain Suomen Uutisista. Sinä taidat olla paremmin perillä niistä uutisista kuin minä "persu-uskovainen", mitä hittoa se sitten tarkoittaakaan.

Keskustelusi persun kanssa ei ole keskustelua. Se on solvaamista ja mustamaalaamusta, vai mitä olet itse mieltä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minä vaan sananvapauden nimissä kerron mielipiteeni yhdestä puolueesta.

Tai no, ei oikein edes puolue vaan yhdenasian liike.

Jos ottaa koville, niin sille en voi mitään.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #80

Jos persut on yhden asian liike, niin sinä olet yhden asian mies. Olisi kyllä kiva kuulla välillä sinun kehitysehdotuksia/mielipiteitä, että kuinka maailma ja erityisesti Suomi olisi parempi paikka elää. "Persut pois" - toiveesi on jo käsitelty ja huomioitu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #81

No nimenomaan Suomi on parempi paikka ilman persuja, ja sitä tulen edelleen toitottamaan.

Koeta kestää vaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #109

Olemme kaikki jo varmuudella huomanneet sen ;) Sananvapauden nimissä ei muuta kuin jatka vain. Huomioithan kuitenkin sen, että kommenttisi luultavasti vievät ihmisiä enemmän persujen suuntaan kuin pois heistä. Noin kova fanaattisuus on melko hassua.

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #109

Pitäisikö minun erota puolueesta vai kadota pysyvästi maapallolta, jotta Suomi olisi sinulle parempi paikka elää? Jos puoluetta ei olisi, niin se tuskin muuttaa siihen kuulunutta ihmistä mitenkään. Jos taas puolue on, niin siitähän ei ole mitään vaaraa näillä kannatusluvuilla! Minä kyllä kestän, mutta olen huolissani sinun puolesta.

Aika on meillä kaikilla rajallinen, eikä sitä aikaa kannata tuhlata vihaamisen ja yhteen asiaan. Itse lähden tänään järvenrantamökille alkeellisiin oloihin, jossa aika kuluu marjastuksessa, sienestyksessä ja kalastuksessa. Toivon, että sinunkin viikonloppu on antoisa ja stressivapaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Itse olen syönyt koko ikäni kasvisruokia, kuten vaikkapa, hernekeittoa, kesäkeittoa, erilaisia kaaliruokia, mutta ei minusta vihreää ole tullut, eikä tule.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Perunaa mekin armeijassa pääosin syötiin. Joskus ne oli vähän mustia sisältä, mutta ne kohdat piti vain erotella sivuun. Tiedä sitten jos punavihreät söi ne mustatkin osat..
Hernekeitossa on perinteisesti lihaa, ja kaaliruoissakin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Persunuoret jauhavat potaskaa puhuenssaan soijasta.

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

Hui, soijaa pukkaa ;)
Nuoret ei aina ymmärrä..

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Nuorpersut ovat herttaisen liikuttavia, aitoa hillomunkkisukupolvea, joka unohtaa maanpuolustuksellisen intonsa pohjautuvan sotkusta saatuihin kasvisappeeksi luokiteltaviin sokeripläjäyksiin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Adolf Hitlerkin oli kasvissyöjä.

Käyttäjän Haikki kuva
Heikki Turunen

Muona-annosten korkea lihapitoisuus esti rintaman romahduksen 75 vuotta sitten?
"(1943) Lihan kulutuksen vähentämiseksi Valtion margariinitehdas alkoi valmistaa lihan korvikkeeksi uutta tuotetta, lihanjatketta, joka sisälsi mahdollisesti soijaa. Korviketuotteet valmistettiin yleensä viljasta. Tuote sopi kastikkeiden ja keittojen valmistukseen. Koska myös suolakalavarastot olivat huvenneet, ehdotettiin syyskuussa viikossa käytettäväksi yhtenä päivänä kalaa, toisena lihanjatketta."
http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/maa/skemi/vk/...

Käyttäjän ToniRintala kuva
Toni Rintala

"ehdotettiin syyskuussa viikossa käytettäväksi yhtenä päivänä kalaa, toisena lihanjatketta"

Ehdotettiin.. ja vain siksi, koska liha/kala ei riittänyt. Talvella kuitenkin käskettiin käyttää lihaa.

Rasva-annoksen pienentämisellekin keksittiin selitys, että etelämpänä ei muka tarvitse rasvaa niin paljon kuin muualla ja että saksalaista alkoholia saa lisäksi tilalle.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Millainen huuto nousisikaan jos Suomen raavaille varusmiehille tarjottaisiin reppuun mukaan proteiinipatukoita (niitä enimmäkseen soijaproteiinia sisältäviä).

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Onneksi puolustusministeri on valppaana ja pyytää puolustusvoimilta selvityksen tästä pakkosyöttämisestä. Uskookohan ministeri että siellä muuten tilaillaan ruoat á la carte -listalta? Ei minulta ainakaan koskaan kysytty haluanko syödä silakkapihvejä... Ja kyllä, tiedän niiden olevan joidenkin mielestä suurta herkkua. Mutta niin lienevät linssikeitto ja kukkakaalismoothiekin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Puolustusministeri Niinistön on syytä samalla selvityttää siviilipalvelumiesten ruokailu.

Heille on ehdottomasti taattava tasavertainen kohtelu ruoka-annosten laadun ja määrän suhteen aseellista palvelua suorittavien kanssa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Onhan se aivan tavatonta että menevät muuttamaan kahtena päivänä viikossa toisen aterian kasvisruuaksi kysymättä puolustusministeriltä lupaa.

Tosin saman päivän molemmat ateriat, lounas ja päivällinen, eivät ole jatkossakaan vain kasvisruokaa, mutta laskennallisesti uusi ruokalista pitää sisällään kasvisruokapäivän viikossa. Viikossa on siis kaksi ateriaa, jolloin tarjolla on pelkästään kasvisruokaa kaikille.

https://yle.fi/uutiset/3-10361342

Puolustusministerin onneksi eivät kysyneet ylipäälliköltä: Syön lihaa vain yhtenä päivänä viikossa, presidentti twiittasi.

https://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ih...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #114

Yliluutnantti Jussi Niinistö on itse edelleen asevelvollinen, joten häntä kiinnostanee armeijan ruokailut henkilökohtaisella tasolla enemmän kuin ylipäällikkö Sauli Niinistöä, joka ei enää ole asevelvollinen 70 -vuotiaana.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #117

Hyvä huomio, eipä tullut mieleen että puolustusministeri olisikin ajatellut itseään.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #114

Kertoo ministeristä paljon, että hän ryhtyy mikromanageeraamaan ruokalistaa... Kukin kykyjensä mukaan. Ei ollut näköjään agendalla tärkeämpiä asioita.

Pelottavintan tässä on, että häntä näyttäisi heiluttavan koiraa, vaikka häntä puolustusministeriltä viime kesänä typistettiinkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #121

Oma suu lähinnä, itse kullakin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #122

Eikä ole. Puolustusministerille on ihan sama mitä ruokalassa tarjoillaan. Upseerikerholla on hänen vieraillessaan taatusti eri safkat. Niinistö vai kumartaa Turkkilaa ja potentiaalisia äänestäjiään. Niitä kuuluisia valkoisia lihaa syöviä heteromiehiä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #123

Max, kyseessä on ainoastaan järjestelykysymys.

Puolustusministerinä Niinistö voi suunnitella vierailupäivänsä varuskuntaan sellaiseksi päiväksi, jolloin hän voi hyvillä mielin istuutua kansanmiehenä varusmiesten pariin varuskunnan ruokalaan syömään itselleen mieluisaa ruokaa asevelvollisten kanssa.

Kyseinen vierailupäivä ei ole kasvisruokapäivä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #121

Vaalit tuloo ja Niinistö pääsi oikein ulkomaille uutisiin.

Puolustusministeri Niinistön kasvisruokakommentit nousivat Ruotsin television kärkiuutisiin – "Armeija ei taistele linssikeiton ja kukkakaalipirtelön voimalla"

https://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/puol...

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #124

Siispä nuo linssikeitot ja kukkakaalipirtelöt kannattaa syöttää varusmiehille rauhan aikana ja säästää kunnon eväät tositarpeeseen...

Toimituksen poiminnat