velitakanen

Seisooko Alma Media ja päätoimittaja Huusko päätoimittajien julkilausuman takana

”Me hyvää journalistista tapaa noudattavat päätoimittajat emme aio olla valemedian hiljaisia tukijoita ja myötäjuoksijoita. Sitoudumme oikeisiin tietoihin perustuvaan ja merkitykselliseen journalismiin. Kun tietoja pyritään tahallisesti hämärtämään tai vääristelemään, puutumme siihen omissa medioissamme.”

Yllä oleva on lainaus päätoimittajien julkilausumasta: Se on kiitettävää ajattelua nykyisenä nettiaikakautena. Yksi merkittävä tekijä suomalaisessa tiedonvälityksessä on Alma Media. Muutama päivä sitten nettilehti Uusi Suomi julkaisi päätoimittajansa Markku Huuskon Näkökulma kirjoituksen Maria Guzeninan valikoivasta muistista.

Olisi mielenkiintoista tietää seisooko Alma Media tuon päätoimittajien julistuksen takana. Etenkin sen kohdan: ” Kun tietoja pyritään tahallisesti hämärtämään tai vääristelemään, puutumme siihen omissa medioissamme.”

Päätoimittaja Huuskon näkökulma pyrkii vääristelemään ja hämärtämään niitä vuoden 2012 tapahtumia, jotka liittyivät hoitajamitoitukseen. Hassua on, että Huusko eräässä kommentissaan viittaa Hesarin Marko Junkkerin artikkeliin asiasta. Artikkeli kertoo aivan toisen tarinan tapahtumista.

Jos Alma Median suhtautuminen asiaan päätoimittajien julistukseen on sama kuin päätoimittaja Huuskon, on päätoimittajien ollut turha allekirjoittaa ja julkaista blogin alussa olevaa julkilausumatekstiä.

Jos taas Alma Media seisoo päätoimittajien julkilausuman takana, olisi vähintä, mitä tilanteessa voidaan tehdä, kirjoittaa asiasta uusi näkökulma, joka ei olisi vääristelty ja todellisia tapahtumia hämärtävä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Veli Takanen, mikä se totuus Maria Gutzeninan toiminnasta on? Mielestäni hän on melko järkevä ja inhimillinen henkilö moniin muihin poliitikkoihin verrattuna. Itse näen mm. Pekkarisen salakavalana ihmisenä, jokaa ajaa omaa ja sukulaistensa etua todella härskisti. Pekkarinen & kumpp. taitavat olla niin vaikutusvaltaisia, että mediatalot jättävät nämä rauhaan?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

En tunne Maria Guzeninaa. Enkä siis mitenkään voi tietää totuutta hänen toiminnastaan. Sen sijaan Huuskon kirjoitus pyrkii hämärtämään vuoden 2012 tapahtumia.

Tässä blogissa on kysymys ainoastaan siitä seisooko Alma Media julkilausuman vai päätoimittajan Näkökulman takana.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Huuskon kirjoituksesta sai kuvan, että mitoituskeskustelua ei oltaisi käyty ennen tuota hallituksen kyselytuntia.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Huusko puhui niin totta kuin osasi. Hänestä ei ole miestä edes vastaamaan.

Toimituksen poiminnat